Monday, December 9, 2013

Home » , , , , , » GLNV Part 3 - Starting of working

GLNV Part 3 - Starting of working

Salam.

Sekejap betul masa berlalu. Dalam sedar tak sedar, dah seminggu I berada di negara orang. Rindu pada keluarga, kawan kawan, dan yang tercinta semakin lama semakin kuat. Tapi I datang sini pun bukan untuk bersuka ria. Dah nama nya kerja, so I rasa tak elok la nak sedih sedih. Padahal bukannya lama sangat pun kan? Empat bulan aje. 

Oke, mari kita sambung cerita. Oke, hari kedua I di Green Leaf memang sangat mencabar. Mana tidak nya, dengan bahasa pertuturan yang susah nak difahami, dengan cara kerja yang berbeza dari biasa, dengan kena pakai heels and uniform segala. Ohh, memang sangat weird. Ye la, kan selalu dekat Majestic I just wearing the kebaya and selipar je. So memang agak tak selesa sikit la at first. Tapi maybe nanti dah lama lama oke la kot. 

First day bekerja, I dan Edwina di bawa oleh Ms Aya meronda kawasan hotel. Ofkos la kena tau sebab nanti kan senang nak explain dengan guest. Hotel ni memang cantik. Dan hanya beroperasi ketika Winter Season only. Meh I share gambar sikit ye.

Ni contoh bilik conner suite. Cun kan?

Front Desk.

Tomioka White bar.

Sakura Lobby Shop

Front Desk lagi.

Di dalam kaunter.

Car Park.

Living hall for conner suite.

Base Camp untuk rental snow board or gear dengan lift ticketing counter.

So far, kerja dekat sini I rasa happy sebab korang tau je la orang Jepun kerja macam mana. Kerja diorang memang gila gila. Tapi diorang ni kaya beb! Nanti I continue story sepanjang I dekat sini oke. 

Kalau nak baca pasal story yang sebelum nya, korang boleh klik link bawah ni oke!



Share the advertisement, and you will get paid. Click now for money! Yeeha!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™