✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Sunday, July 14, 2013

El Marino Blanc | Revolusi kecantikan berasaskan Minuman Kolagen

Salam.
 
El Marino Blanc by Elken
Hai semua! Lama kan I tak update? Tak habis habis alasan busy lettew kan? Kahkahkah! Dah tau, takpe. :) Oke, hari ni I nak story mori sikit pasal lagi satu produk hebat Elken yang juga menjadi febret produk I. Kenapa boleh jadi febret produk pulak? Ofkos sebab rasanya yang SUPER YUMMY dan khasiat disebalik pengambilan produk yang SUPER EFFECTIVE ni!
Apa itu EL MARINO BLANC?

El Marino Blanc ialah suplemen kulit dalaman canggih (nutrikosmetik) menawarkan fungsi sedemikian - selain menambah semula kolagen dan elastin yang hilang dalam kulit, ia turut menyekat aktiviti enzim yang meguraikan struktur kolagen dan elastin dalam kulit, di samping meningkatkan sintesis kolagen dan elastin daripada degradasinya.
5 Aksi Sasaran
Setiap satu daripada 5 aksi terbuktinya menyasar secara khusus pada sumber masalah kulit dari dalam.
1) Melindungi sel kulit daripada sinaran UV
El Marino Blanc melengkapkan sel dengan pelindung UV dengan mengurangkan keradangan kulit aruhan-UVB sebanyak 35%, lantas melindungi sel kulit daripada sinaran yang merosakkan.
2) Menghalang tirosinase daripada menghasilkan melanin yang menggelapkan kulit
Tirosinase memangkinkan penghasilan melanin daripada tirosin melalui pengoksidaan, seperti senario penggelapan kentang yang dikupas atau dihiris yang terdedah kepada udara. El Marino Blanc menyekat aktiviti tirosinase dan melawan spesis oksigen reaktif (ROS) yang menyebabkan pembentukan melanin kulit. Keadaan ini membantu untuk menyahpigmen dan menggalakkan kulit lebih cerah dari dalam.
3) Merencatkan aktiviti yang menguraikan kolagen & elastin kulit
El Marino Blanc merupakan penyekat kuat enzim yang menguraikan struktur kolagen dan elastin kulit, lantas menghasilkan kulit yang lebih gebu, elastik dan muda.
4) Mempercepat penghasilan kolagen & elastin yang baru
Dengan menggiatkan semula sintesis kolagen di samping meneutralkan radikal bebas dalam sel kulit, El Marino Blanc berfungsi untuk memperbaik hidrasi dan kelicinan kulit sementara mencerahkan kulit dan tompok gelap.
5) Menggantikan kehilangan kolagen & elastin
El Marino Blanc meningkatkan penghasilan serat kolagen dan elastin yang baharu dalam kulit, lantas mengembalikan ketegangan dan keanjalan dermis kulit sementara menghasilkan kesan pelembap yang unggul.

Kolagen & Elastin merupakan bahan utama di lapisan dermis yang memberikan kesan tegang, padat & lembap kepada kulit. Sebanyak 70% daripada tisu kulit terbentuk daripada kolagen.

Keputusan Terbukti!
100% mengalami pengurangan garisan halus dan kedutan
85% mengalami pembaikan dalam kelicinan kulit
78% mengalami peningkatan kepada kelembapan kulit
69% melihat tompok gelap dan warna kulit menjadi semakin cerah

Cara Pengambilan El Marino Blanc

Minggu pertama: 
Campurkan 2 sachets El Marino dalam 75ml air (suhu biasa), 
minum awal pagi sebelum sarapan pagi & 2 sachets sebelum tidur.

Minggu kedua: 
1 sachet awal pagi sebelum sarapan pagi &1 sachet sebelum tidur.









Don't worry tau korang! Produk ini 100% HALAL dan telah disahkan oleh JAKIM. So, jangan ragu ragu tau. Korang pasti akan mengagumi hasilnya. 


Jom kita lihat testimonial dari pengguna setia El Marino Blanc. I dah kata, korang takkan menyesal sebab produk ini very worth it dan terbukti berkesan!















Still tak percaya?? Oke, mari I tunjuk perbezaan pada wajah I pulak ye. Siapa yang tak percaya jugak, memang kena jumpa face to face dengan I la jawapan nya. Hihi. :P

You will see all the differences with El Marino Blanc! 

Ask me now for more info!
Email : nurul.purplechumel@gmail.com
Whatsapp / Viber / WeChat / Text SMS / Call : +6014-665 0818
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, July 8, 2013

Five Star Award 1st Quarter 2013

Salam.

Actually, story ni dah nak hampir basi pun. Takde time dan kekangan masa membantutkan mood untuk I bercerita. Kadang kadang rasa macam tak penting pun nak story dalam blog. Tapi bila fikir fikir balik, kejam nya haku. Dulu kan, every single things nak story dalam blog. Sekarang apesal lah kau malas sangat ni Nurul??

Oke, straight to the point aje lah oke. Last month, on 27th June 2013 hotel buat Five Star Award. Oke, For your info, ini five star award yang ketiga since I joined this company. Five star award yang lepas tu I takde mood nak story sebab I tak dapat apa apa. Ngee.. Kali ni I ada semangat sikit nak story sebab I ada menang. Hehe. 





Gambar gambar sekitar majlis berlangsung. 
Theme of the night : Glamorous Purple and Black

Pejam celik pejam celik dah 1 tahun 3 bulan dah I kerja dekat The Majestic Malacca ni. Terharu nya sebab tak sangka I dapat bertahan lama. Dari culture shock sampai dah jadik lali with the things happen in this hotel. 

First photo uploaded in Instagram. Speechless sangat!

Tak sia sia la I bekerja berpenat lelah selama ni. Lastly terbayar jugak. Maybe orang akan kata, "alahmakkk, berlagak. Baru dapat five star award sekali pun dah nak speechless. Tah pape tah nurul ni.." What so ever la. Tapi kan, korang ingat senang ke nak dapat award ni? Gigih tau bekerja. Apa yang I dapat dengan award ni? Takkan la sehelai sijil kosong aje?

Ehemm! See. I got something. Thanks Allah!

I sangat bersyukur sangat sebab ada jugak yang pandang kerja yang I buat selama ni. Mungkin I tak sebagus staff lain, but I terharu sangat sebab ada jugak yang appreciated. Thanks. 

"Err.. I dah ada dah sponsor for our honeymoon. Tinggal pilih tempat je. Encik bakal suami, sila pilih satu tempat dekat oversea pulak ye! Ngee.. Gatal! Tunang belum, nikah belum, dah menggatal nak pergi honeymoon. In your dreams lah Nurul!"

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™