✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Tuesday, December 2, 2014

Win IG6 Colostrum | Supplement hebat untuk menentang virus penyebab penyakit!

Salam.
 

Hai korang! Maaf banyak banyak sebab dah lama tak update. Almaklumlah, musim hujan. Senang betul nak dapat penyakit. Sebab tu I nak share dekat korang satu lagi produk hebat dari Elken yang I juga amalkan untuk melawan pelbagai penyakit. Korang pun tau kan, zaman sekarang banyak pencemaran. Senang sangat kita nak dapat penyakit. Yang dah jadi ibu tu lagi la risau kan? Susah hati kalau anak anak sakit.

Mari I kenalkan. Elken Win IG6 Colostrum merupakan kolostrum (pra-susu) yang dihasilkan 6 jam pertama setelah anak sapi dilahirkan. Win IG6 Colostrum dapat membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh anda dan meransang pertumbuhan sel normal.

Apa Itu Kolostrum?Kolostrum dihasilkan oleh mamalia hamil dan menjadi makanan pertama untuk bayi yang baru lahir kerana ia kaya dengan faktor pertumbuhan dan faktor imun untuk membantu bayi yang tidak terdaya untuk mempertahankan diri daripada serangan virus, bacteria dan pathogen. Kolostrum Win IG6 ialah kolostrum bovin yang asli yang dikumpulkan daripada lembu betina pada tempoh 6 JAM anak lembu dilahirkan. Kolostrum Win IG6 membekalkan faktor imun dan faktor pertumbuhan yang diperlukan untuk mencergaskan lebih daripada 50 proses dalam tubuh secara seimbang, iaitu daripada imuniti kepada penjanaan semula dan pertumbuhan bagi semua jenis sel.

Mengapa harus 6 jam pertama setelah melahirkan?

Kolostrum yang dikumpulkan dalam waktu 6 jam pertama adalah lengkap dengan semua dengan semua faktor penting yang sempurna. Jumlah faktor penting ini akan menurun setiap jam selepas melahirkan dan setelah waktu "peralihan" ini, komposisi kolostrum asli ini akan berubah serta dicairkan oleh susu (disebut susu peralihan). Kadar faktor bermanfaat seperti faktor kekebalan (Immunoglobulin Factor), faktor pertumbuhan (Growth Factor), dan inhibitor dalam susu peralihan menurun dan laktosa bertambah secara beransur ansur setelah 6 jam.


Kandungan
  • Lebih dari 37 jenis faktor kekebalan tubuh (Immune Factor)
  • Lebih dari 8 jenis faktor pertumbuhan (Growth Factor)
  • Vitamin A, B2, B6, B12, C, D, E dan Asid Folat
  • Inhibitor Tripsin dan Protease 
  • Mineral (Fe, Mg, Zn, Cu, Se, F)
Ciri Ciri yang Unik
  • 100% murni tanpa bahan kimia
  • 100% organik
  • 100% Kolostrum Asli
  • Kolostrum 6 jam pertama
  • Diperolehi dari sapi yang disertifikasikan oleh USDA


Manfaat
Faktor Kekebalan:
  • Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit dan mempercepat proses penyembuhan
  • Memberikan kekebalan langsung dalam melawan virus, bakteria, jamur, alergen, racun, maupun parasit penyebab penyakit
  • Melindungi terhadap serangan penyakit autoimun dan gejalanya seperti fibromyalgis, diabetes dan penyakit-penyakit umum
  • Meningkatkan perlindungan terhadap penyakit jantung, Alzheimer, HIV, AIDS, dan kanser

Faktor Pertumbuhan:
  • Merangsang pertumbuhan yang normal
  • Memperbaharui dan mempercepat perbaikan dari otot yang telah tua maupun otot yang terluka, jaringan kolagen dan jaringan saraf
  • Membantu merangsang tubuh untuk membakar lemak menjadi energi dan membangun jaringan otot yang tidak berlemak
  • Membantu menyeimbangkan gula darah
  • Mempertahankan kadar glukosa darah untuk memenuhi kebutuhan otak serta meningkatkan ketajaman mental
  • Membantu meningkatkan kadar serotonin

Kebaikan Win IG6 
  • Sesuai untuk pemakanan kanak-kanak bagi meningkatkan tahap imunisasi badan mereka.
  • Melawan dan meneutralkan bakteria
  • Membantu mengurangkan jangkitan.
  • Menggalakkan daya pembesaran, pertumbuhan semula dan pemulihan sel.
  • Mempercepatkan pemulihan luka
  • Mengimbangi paras serum, mengekalkan keceriaan
  • Mengimbangi paras glukosa darah 

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan, sila hubungi;
Whatsapp / Wechat / Telegram / SMS / Direct Call
+6014-6650818
@
Email
nurul.purplechumel@gmail.com

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, November 16, 2014

Ester -C 500 Plus | Vitamin C Luar Biasa!

Salam.

Hai korang! Hari ni I nak introduce one of the best product from Elken! Actually semua produk Elken bagus sangat hokey! But kali ni I nak memperkenalkan Vitamin C yang sangat hebat daripada Elken. Ester -C 500 Plus from Elken! Memang tidak dinafikan, banyak sangat produk produk lain di pasaran luar sana yang menjual pelbagai jenis Vitamin C. Tetapi, apakah kelebihan yang terdapat dalam Ester -C 500 Plus ini??
 

Vitamin C amat diperlukan oleh badan setiap hari ini kerana Vitamin C larut dalam air dan mudah hilang dari badan kita setiap hari. Walaupun ramai menganggap mereka mengamalkan diet seimbang dengan makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan (termasuk jus buah segar) tetapi makanan diambil masih tidak dapat memenuhi keperluan Vitamin C harian. 

“Vitamin C adalah vitamin larut air. Kaedah penyediaan masakan yang salah akan menyebabkan ia mudah hilang, terutama jika sayur dibasuh selepas dipotong. Vitamin C akan larut dalam air basuhan yang dibuang." 


“Kebanyakan orang kita suka masak sayur hingga lembik. Ini menyebabkan semua Vitamin C dalam sayur hilang (bersama wap) dan yang tinggal hanya serat. Jarang sekali kita dapat makan sayur mengikut kuantiti disaran dan semua faktor ini menyebabkan kita kekurangan Vitamin C harian.” 


Ester-C 500 Plus adalah Vitamin C Tak Berasid dan berpaten. Ia mengandungi Ester-C dengan metabolit Vitamin C, ekstrak Pine Bark, kompleks Bioflavonoids dan mineral askorbat yang dihasilkan melalui teknologi canggih berasaskan air yang dipatenkan untuk meningkatkan fungsi antioksida. pH neutralnya lembut terhadap perut.





Faedah Ester-C 500 Plus
  • Menguatkan sistem imunisasi badan
  • Menentang jangkitan virus & bakteria 
  • Mempercepatkan pemulihan daripada penyakit & luka
  • Mengurangkan risiko sinus berdarah (seperti yang di alami oleh penghidap resdung tahap kritikal) 
  • Memperbaik keadaan kulit dengan membantu dalam pembentukan kolagen
  • Awet muda kerana kandungan anti-oksidanya sangat tinggi sehingga boleh menghapuskan radikal bebas yang menyebabkan kelihatan tua sebelum umurnya

Ester-C 500 plus sangat berkesan berbanding vitamin C biasa yang berada dipasaran kerana :
  • Kadar pengekalan selama 24 jam
  • 4 kali keberkesanan
  • 2 kali penyerapan

Kebaikan Ester-C 500 Plus
  • Hanya perlu mengambil sekali sehari dan bukannya 3 kali
  • Mengambil 2 tablet setiap kali dan bukannya 6-8 tablet setiap hari
  • Pelegaan untuk selesema dan kesejukan yang lebih cepat 
Siapa yang perlu mengambil Ester-C Plus ini? 
  • Orang yang mementingkan kesihatan (memenuhi keperluan Vitamin C dalam badan) 
  • Orang yang mudah terkena jangkitan selesema 
  • Orang yang selalu menghadapi masalah resdung (cairan keluar dari hidung pada awal pagi dan juga ketika masuktidur, mata gatal, telinga gatal kadangkala di sertai dengan hingus berdarahketika di hembus) simptom yang menderita resdung.
  • Perokok-perokok Orang yang menghisap rokok kadar kehilangan Vitamin C lebih cepat hilang dari badan berbanding orang yang tidak menghisap rokok.Sebab itulah si perokok lebih mudah terdedah kepada selesema berbanding orang yang tidak merokok.
  • Bagi mereka yg suka sangat cucuk Vitamin C untuk kecantikan! Ester C mampu megekalkan kecantikan dan keputihan seseorang dalam bentuk tablet!! Hanya dengan pengambilan 2 tablet sehari atau lebih jika mahukan keberkesanan yang cepat!
  • Ester-C500 dapat diserap dan dikekalkan dalam badan untuk jangka lebih lama. Ini merupakan cara tubuh kita menyimpan Vitamin C. Ianya dapat mencerahkan kulit daripada tompok-tompok hitam. Menjadikan kulit bersih, cerah,lembut, lembap dan berseri. Membuat wajah anda segar dan lembut dalam jangka masa yang panjang
  • Dijamin 100% halal
  • Mendapat pengesahan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia


Cadangan Pengambilan :
  • Dewasa : 1 - 2 tablet setiap hari selepas makan
  • Kanak-kanak: 1 tablet setiap hari selepas makan
Untuk sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi;
Whatsapp / Wechat / Telegram / SMS / Direct Call
+6014-6650818
atau email
nurul.purplechumel@gmail.com
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, November 14, 2014

Elysyle Arm Shaper (Special Edition!)

Salam.
 
Hai korang. Seperti biasa, I nak share lagi satu hot seller item from Elken. Alahai, korang bukan tak tau kan Elken punya produk semua hebat hebat belaka. Semua berkesan dan bermutu tinggi. Memang lah harga produk produk Elken ni ada yang kata mahal gila! Tapi sebenarnya harga yang korang bayar tu memang setimpal dan berbaloi sangat dengan apa yang korang dapat.
 
Memperkenalkan! Elken Elysyle Arm Shaper terbaharu keluaran Elken!
 


Senang je nak jadi cantik dengan mudah! Boleh buat jadi inner baju lagi tu you alls!


Nak jadi VIP Members Elken?
Mudah dan Murah! Hanya RM 75.00 sahaja seumur hidup, anda akan dapat macam macam benefit dan harga yang sangat menguntungkan daripada Elken! Selain itu, anda juga akan dapat macam macam bonus dengan hanya program DUPLIKASI!
Nak tau banyak lagi tentang ELKEN, sila hubungi saya di:
Whatsapp / Wechat / Telegram / SMS / Direct Call
+6014-6650818
atau email
nurul.purplechumel@gmail.com
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, November 8, 2014

Sensualite | Rahsia Kekal Langsing Tanpa Perlu Berlapar!

Salam.
 
 
Hai hai! Oke, now I nak introduce satu lagi produk hebat keluaran Elken yang sangat berkesan untuk korang yang ingin tampil langsing dan cantik! Produk ini diberi nama "Sensualite". Hanya satu sachet sehari untuk impian memilik tubuh badan ideal!


Apa itu SENSUALITE?

Sensualite ialah sejenis produk minuman berkalori sederhana rendah berasaskan soya berbentuk serbuk yang digunakan sebagai hidangan gantian yang direka khas untuk mereka yang ingin mengurangkan atau mengekalkan berat badan, mempertingkatkan jisim otot, melebihkan soya dalam diet, dan / atau menambahkan pelbagai sokongan khasiat dalam diet mereka. Sensualite dirumus untuk mengurangkan berat badan dan menggalakkan metabolisme lemak malah mengekalkan otot secara sihat dan beransur-ansur.

Sensualite boleh didapati dalam dua cita rasa, Coklat dan Vanilla. Setiap hidangan Sensualite hanya mengandungi 160 kalori dan mempunyai bahan yang berkualiti tinggi termasuk:



1) Satiereal®

Satiereal® diekstrak daripada Saffron stigma dari Perancis. Satiereal® dapat meningkatkan serotonin dalam sistem saraf untuk mengawal mood dan selera. Ia membantu memulihkan emosi, menggalakkan perasaan kenyang lantas mengelakkan snek kompulsif. Teknologi ini telah dianugerahkan:
  -  Paten dari Perancis dan lebih daripada 110 buah negara
  -  Pengesahan Sijil oleh HACCP



2) Supro® isoflavon yang berkualiti tinggi

Setiap paket Sensualite juga membekalkan 12g Supro® isoflavon protein soya yang boleh membantu merendahkan paras 'kolestrol tidak baik', mengawal kelaparan dan berfungsi mengekalkan jisim otot semasa menjalankan pelangsingan berat badan.



3) Nutriose® serat terlarut

Nutriose® merupakan sumber terbaik serat terlarut. Ia dapat mendorong kesan probiotik dan membekalkan rasa kenyang. Bahan ini telah dianugerahkan "Peningkatan Nilai Pelanggan Bahan Makanan Serat Europa" oleh FROST & SULLIVAN

BAGAIMANA SENSUALITE BERFUNGSI?

Sensualite telah digunakan di dalam program Diet Kalori Sederhana Rendah (MLCD). Ketika program MLCD dijalankan, Sensualite, sejenis minuman protein yang tinggi, dapat digunakan untuk menggantikan 2 hingga 3 hidangan dalam sehari sebagai bekalan tenaga untuk memenuhi jumlah kalori yang diperlukan dalam aktiviti harian.

Disamping itu Sensualite mengandungi bahan yang terbukti secara klinikal, yakni Satiereal dapat mengurangkan kekerapan pengambilan snek dengan mewujudkan kesan kekenyangan.
PROGRAM Sensualite

Program Sensualite berasaskan prinsip pemakanan  berkhasiat dan sihat. Program ini dirumus secara khasnya dengan merujuk kepada Piramid Panduan Makanan Jabatan Pertanian Amerika Syarikat (USDA) dan Pengesyoran Panduan Makanan Orang Asia. Ia bukan satu program yang betul - betul menanjungi moto pelangsingan cepat. Sebaliknya, program Sensualite mementingkan kesan yang berpanjangan melalui pengurusan berat badan yang fleksibel dan memenuhi kehendak setiap individu. Selain mengambil minuman goncangan berkhasiat Sensualite, anda juga boleh mengambil hidangan lain yang rendah lemak dan / atau snek asalkan bergantung kepada objektif pengurusan berat badan anda.
 

MARILAH KITA MULAKAN
Langkah 1 : Menentukan objektif pengurusan berat badan anda
Menurut pelbagai kajian saintifik, berat badan yang berlebihan pastinya banyak merisikokan kesihatan badan. Cuba mengenal pasti kategori berat badan anda dengan menggunakan Indeks Jisim Badan (BMI)* ( ( dan seterusnya menentukan objektif pengurusan berat badan anda.
Langkah 2 : Anda boleh memilih salah satu program yang disyorkan dibawah ini berdasarkan objektif pengurusan berat badan anda. Gunakan Sensualite untuk memmbantu anda mencapai matlamat dengan cara yang menyeronokkan, memuaskan dan yang paling penting, secara sihat. 


a) MENGURANGKAN BERAT BADAN SECARA PERLAHAN-LAHAN (BERAT BADAN BERLEBIHAN / OBES)

  • Ambil 3 paket Sensualite untuk menggantikan 2 hidangan dan 1 snek sehari - satu untuk sarapan, satu untuk makan tengah hari atau makan malam dan satu untuk snek. Di samping itu, anda masih boleh menikmati satu hidangan berlemak rendah dan 1 snek yang boleh dipilih daripada menu sampel kami.
  • Anda perlu mengira Kadar Metabolik Basal (BMR) untuk mendapat jumlah kalori yang diperlukan oleh badan anda setiap hari.
  • Setelah menentukan jumlah kalori harian yang diperlukan, anda boleh merancangkan hidangan anda sendiri dengan memilih hidangan / snek pilihan anda daripada setiap kategori dengan merujuk kepada Jadual Indeks Kalori Makanan. Mengira pengambilan kalori anda untuk membentuk satu diet berkalori rendah yang sesuai.
b) MENGEKALKAN BERAT BADAN (BERAT YANG IDEAL)

  • Ambil 1 atau 2 paket Sensualite untuk menggantikan 1 atau 2 hidangan sehari untuk mengekalkan berat badan anda yang ideal.
  • Anda perlu mengira Kadar Metabolik Basal (BMR) untuk mendapat jumlah kalori yang diperlukan oleh badan anda setiap hari untuk kelangsungan hidup. Seterusnya, gunakan formula persamaan Harris Benedict untuk menentukan jummlah kalori harian yang diperlukan.
c) SUPLEMEN BERKHASIAT (BERAT BADAN TERLALU RINGAN)

  • Sensualite ialah suplemen berkhasiat yang ideal dengan kandungan protein soya, 13 jenis vitamin dan 9 jenis mineral. Ambil 2 paket Sensualite sebagai snek anda. Sensualite disyorkan untuk membantu membentuk hidangan khasiat seimbang yang jarang kita dapat menikmati jikalau masih mengamalkan tabiat makan yang moden.

TESTIMONIAL SENSUALITE





 
Satu kotak ada 15 sachet.
Terdapat dalam DUA perisa yang super yummy, CHOCOLATE dan VANILA.

Siapa nak try produk awesome ni, boleh contact I terus di :
Whatsapp / Wechat / Telegram / SMS / Call
+6014-6650818
atau
Email
nurul.purplechumel@gmail.com

Photobucket
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, September 15, 2014

Officially 26 years old!

Salam.

Hai hai hai! Kalau I nak post entry basi boleh tak? Ni bukan sikit sikit punya basi tau. Ni dah basi tahap kulat. Tapi I tetap nak post jugak. Takut nanti bila tak post I lupa. Sebab I rasa baik I keep the sweet moment dalam blog ni. Nanti bila I sedih sedih, I boleh buka and baca balik. So sweet kan?

Every years, I akan celebrating my birthday on 27th August. Sama macam tahun ni. But I rasa tahun ni I dapat rasakan kegembiraan dan kemeriahan birthday I tu. Bersyukur sangat. Sebab I diberi kesempatan sekali lagi untuk menyambut hari lahir I. I rasa dihargai sangat. Memang. Kadang kadang I rasa I feel so unlucky sebab I belum dapat apa yang I nak dalam hidup I. Tapi bila I muhasabah diri I balik, actually Allah dah gantikan kegembiraan yang I nak tu dengan sesuatu yang lebih baik dan tak ternilai untuk I.

A night before I celebrated my birthday tu, ada Toastmaster's Meeting. I am feeling so grateful sebab my boss did a surprise for me. He bought me a huge cake and everybody sing a birthday song to me. I was really touched on that. 

Nampak tak satu kotak I kena bawak balik tau. Adoii!

Oke, then keesokan hari nya tiba la hari lahir I. Pagi pagi lagi si DIA dah wish dekat I. Time tu je senyum I dah lebar gila. Kebetulan hari tu hari last I ada training CSS dekat hotel. Masa break time, one of my colleague, Bella bawak cake untuk celebrate birthday I jugak. Huwaa!! Sekali lagi terharu. 

Brownies from TMM's staff!

Thank you guys!

On lunch time, I pergi CIMB bank untuk withdraw money. Dah alang alang pergi CIMB, I pergi dekat kaunter pertanyaan dia nak print statement bank I. Suddenly akak dekat kaunter tu boleh perasan pulak my birthday. Then dia bagitau staff lain and they nyanyi lagu birthday dekat I. Kebetulan dekat bank tu tak ramai customer. Diorang bagi I keychain cute tau.

Key chain yang cute!

Malam tu, my dear ajak I dinner. Dia suruh I pilih tempat dinner pastu buat reservation terus. I cakap I teringin nak makan dekat Casa Del Rio. Pastu dia terus kata oke. Kitorang sampai situ dalam pukul 9.00 malam. Sempat lagi la nak dinner. 

Kitorang datang and order macam biasa. Dah lepas makan, selfie selfie bagai semua, jam pun dah pukul 10.30 malam. Lepas tu kitorang nak settle bill. Tengok keliling, nak panggil waiter waitress satu pun takde. So kitorang decide nak settle dekat kaunter jela. Sampai kaunter, cashier tu suruh kitorang duduk dulu sebab diorang nak settle one of their guest punya payment dan credit card. 

Kitorang pun duduk la dulu dekat satu side dekat depan restaurant tu. Duduk sambil selfie selfie lagi. Hihi. Dia pun layan kan I selfie. Tengah selfie selfie tu, suddenly I dengar suara orang nyanyi lagu birthday ramai ramai. Perghh, untuk I lagi! Memang sangat terharu lagi.

Special Cheese Tart from Casa Del Rio Staff!

Hadiah dari yang tersayang.

Bila dah settle semua, kitorang terus nak balik. Si dia bagi I hadiah ni. Haruslah I amek gambar dulu dengan hadiah special dari dia. Masa dapat tu, tak perasan pulak ada apa dalam tu. Lepas dah belek belek, si dia suruh I tengok betul betul baru I perasan kat dalam tu ada HELLO KITTY!! Thank you sayang! I love you so much!

Hadiah paling special dari orang yang paling special di hati I!

Balik tu, I tersenyum sampai la I tertidur. Esoknya I pergi kerja, one of my adik (Phoebe) dekat tempat kerja bagi I chocolate. Comel jek. Sedap pulak tuh. Sampai I pun rasa sayang nak makan. Anyway, thanks dik!

Cute Hershey's Kisses from adik Phoebe!

Dua hari lepas tu, my family ada buat family day. So time tu la baru I jumpa my parents, my siblings, dengan sedara mara semua la. So time tu jugak la diorang bagi present masing masing. Sekali lagi I terharu. Dah tua tua ni ingat kan tak dapat apa apa dari diorang. Rupanya, masing masing ingat. I love them!

Hadiah from Mama, Kak Ngah and Qila.

Oppsss! Ingatkan dah habis ke? Belum lagi la. Minggu depannya pulak, kawan kawan I ajak pergi Hard Rock Cafe. Sebab one of them kerja dekat sana. So I pun datang jela dengan muka rela dan takde rasa apa apa. Rupanya diorang buat surprise untuk I! Ingatkan dah lama birthday lepas tak dapat apa apa lagi. Rupanya still dapat!




Thank you so much Dilla, Cida and Sara!

Oke dah jangan risau. Tu jela penutup kisah birthday I tahun ni. Apa pun, I rasa bersyukur sangat sangat sebab dikelilingi dengan orang yang masih menyayangi I walau apa jua keadaan dan kekurangan I. Semoga dengan pertambahan umur I ni, akan mematangkan lagi fikiran dan buatkan I lebih kuat dan terbuka menerima teguran demi kebaikan I. InsyaAllah. 

Kahwin? Ye. Memang dah ramai yang tanya. Dah berpuluh puluh soalan yang I elak. I harap, apa yang diorang cakap tu suatu doa. InsyaAllah, rezeki I untuk berumah tangga tu akan sampai. Cuma I rasa masa nya belum sampai. Allah dah tentukan yang terbaik untuk semua hamba Nya. Mungkin I belum betul betul bersedia untuk menjadi seorang isteri? Siapa tahu? Wallahua'alam. Hanya Allah yang maha mengetahui.

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, September 3, 2014

Day Trip to KL Tower & KL Bird Park

Salam.

Holla! Chewah, azam entri yang lepas kemain lagik konon nak update blog hari hari. Tapi hampeh. Alasannya, busy. So cliché kan? Alasan orang orang koprat pakai. HAHA! Oke, so hari ni bila idea nak update blog datang mencurah curah, ditambah pulak esok iolls offday, so I nak story sket last two weeks. Alamak aih. Entri basi. HAHA! Hadap la korang. :P

So last two weeks which means on 21st August 2014, I pergi jalan jalan day trip ke Kuala Lumpur dengan my buah hati pengarang jantung. Dia memang suka buat keputusan yang so sudden. Padahal on the 20th itself I kerja night shift tau. So dia decide masa malam tu la. Dia tanya I ada program apa apa tak esok nya tu. I said, takde. So dia terus ajak pergi jalan. I ni pantang diajak. I on jek. Lagipun bukan I yang drive kan? That parts is very important. Hee.

So masa dalam perjalanan pergi ke KL tu I tak berapa boleh nak tidur sangat pun. Mana tak nya, dengar dia bercerita, membebel bebel, kang tak layan kecik ati plak kan? Hee. So I layan jela. Bila dia dah nampak I macam dah mamai mamai tu, dia terus quiet and let me sleep for a while. Sekejap je pun dapat tidur. Sebab I paling pantang kalau tidur yang nampak cahaya ni. Silau menusuk ke mata. So I tak boleh tidur jugak. Finally sampai ke KL I tak tidur. Singgah kat R&R Serdang untuk makan kejap, lepas tu layan dia bebel bebel suddenly sampai KL. 

First place yang dia kata nak sangat pergi ialah KL Tower. Dia kata dia selalu pergi, but sebab hantar guest jek. So hari tu dia nak ajak I masuk and experience it. Actually I pun tak pernah naik KL Tower tu. Nama jek stay kat KL for a long time. Tapi tak pernah terfikir nak naik KL Tower. Hee. So that day I dah naik dah. Best jugak la. Nampak pemandangan satu KL termasuk skodeng orang mandi kat swimming pool sekali. Oppss! Tu lah, sape suruh hotel kat KL ni banyak yang build swimming pool kat roof top kan? HAHAHA!!




Tu dia. Tiket untuk dewasa untuk Open Deck dan Observation untuk warganegara Malaysia ialah RM 69.00 seorang. Lepas tu dia bagi satu botol mineral water setiap seorang. See. Comel kan mineral water dia? Bentuk pun nak bentuk tower jugak which is awesome for me!

Sampai Open Deck tu, kitorang apa lagi, selfie la! Sebab nothing you can do other than selfie. Because at the Open Deck, all you can see is only scenery. Pemandangan Kuala Lumpur. Panas pulak tu. Kan open, mana nak ada air-cond. Meh I belanja selfie sikit meh!




Pandai dia amek gambar I dari angle kurus tau! Ailebyu bebeh! Now lets make a move to the observation deck which "air-cond" site oke! That's what I waiting for a long time! Pheww!!~

Tengah dok skodeng mat salleh tengah mandi kat swimming pool. KAHKAHKAH!

How many tall is our KL tower?

Lepas dah jalan jalan sampai puas hati sekeliling tower tu, kitorang pun turun sebab nak gerak pergi Bird Park pulak. Kalau you guys nak tahu, bopren I ni pencinta haiwan. I kawan dengan dia ni la baru I pergi Aquaria la tengok ikan, Zoo tengok binatang, pastu haritu Bird Park pulak tengok burung. Siap ada cita cita nak bela kucing pulak tu kat rumah. I said tak payah. Coz u macam seksa dia ada la. Dah la u kerja tak tentu masa. Kesian la kat kucing tu tak makan. Mati kekeringan la karang. Haishh. Tinggi betul la angan angan mat jenin bopren aku nih. Tengah on the nak pergi car park, jumpa dua ekor parrot. Dia apa lagi, terus datang kat parrot tu nak ajak sembang. Aiyo!

Amboi. Pandai hang posing na!


Oopppsss! Kalau ada sesiapa yang ternampak muka bopren I tu, kira rezeki lah yek. Termasuk pulak dalam video. Hee.. Never mind, gambar dia takde. So kira halal lah tu. :P

Lepas tu kitorang pergi KL Bird Park. Jenuh nak mencari tempat ni. Siap pakai waze la. HAHA! Siap bergaduh gaduh dengan dia masing masing nak menang jek. But finally sampai jugak ke tempat yang dituju.




Bila dah masuk sini, I memang takde kerja lain selain tengok burung burung yang memang super cantik dan selfie lah! Memang berkepuk kepuk gambar dalam phone sampai low battery. Sampai dah tak boleh nak amek gambar lagi. Hihi. The best part here is, when we feed the birds. They all macam tau jek kitorg nak bagi diorang makan. Masing masing dah standby nak makan. Termasuk peacock tau. Dah tak reti takut dah burung burung dalam bird park ni.




Kalau nak upload satu satu gambar memang muntah korang tengok gambar I. So I conclude kan jela. Dapat belanja selfie sket, normal pose sket, gambar berangan sket, kira oke lah tu kan? HAHA! By the way, harga tiket untuk masuk ke KL Bird Park ni untuk Malaysian is RM 25.00 only for adult ya. For kids is RM 12.00 only.

Next entry, I nak story about Toastmaster. What is Toastmaster? Stay tuned! Daaaa... ~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™