Tuesday, December 2, 2014

Home » , , , , , , , , , , , » Win IG6 Colostrum | Supplement hebat untuk menentang virus penyebab penyakit!

Win IG6 Colostrum | Supplement hebat untuk menentang virus penyebab penyakit!

Salam.
 

Hai korang! Maaf banyak banyak sebab dah lama tak update. Almaklumlah, musim hujan. Senang betul nak dapat penyakit. Sebab tu I nak share dekat korang satu lagi produk hebat dari Elken yang I juga amalkan untuk melawan pelbagai penyakit. Korang pun tau kan, zaman sekarang banyak pencemaran. Senang sangat kita nak dapat penyakit. Yang dah jadi ibu tu lagi la risau kan? Susah hati kalau anak anak sakit.

Mari I kenalkan. Elken Win IG6 Colostrum merupakan kolostrum (pra-susu) yang dihasilkan 6 jam pertama setelah anak sapi dilahirkan. Win IG6 Colostrum dapat membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh anda dan meransang pertumbuhan sel normal.

Apa Itu Kolostrum?Kolostrum dihasilkan oleh mamalia hamil dan menjadi makanan pertama untuk bayi yang baru lahir kerana ia kaya dengan faktor pertumbuhan dan faktor imun untuk membantu bayi yang tidak terdaya untuk mempertahankan diri daripada serangan virus, bacteria dan pathogen. Kolostrum Win IG6 ialah kolostrum bovin yang asli yang dikumpulkan daripada lembu betina pada tempoh 6 JAM anak lembu dilahirkan. Kolostrum Win IG6 membekalkan faktor imun dan faktor pertumbuhan yang diperlukan untuk mencergaskan lebih daripada 50 proses dalam tubuh secara seimbang, iaitu daripada imuniti kepada penjanaan semula dan pertumbuhan bagi semua jenis sel.

Mengapa harus 6 jam pertama setelah melahirkan?

Kolostrum yang dikumpulkan dalam waktu 6 jam pertama adalah lengkap dengan semua dengan semua faktor penting yang sempurna. Jumlah faktor penting ini akan menurun setiap jam selepas melahirkan dan setelah waktu "peralihan" ini, komposisi kolostrum asli ini akan berubah serta dicairkan oleh susu (disebut susu peralihan). Kadar faktor bermanfaat seperti faktor kekebalan (Immunoglobulin Factor), faktor pertumbuhan (Growth Factor), dan inhibitor dalam susu peralihan menurun dan laktosa bertambah secara beransur ansur setelah 6 jam.


Kandungan
  • Lebih dari 37 jenis faktor kekebalan tubuh (Immune Factor)
  • Lebih dari 8 jenis faktor pertumbuhan (Growth Factor)
  • Vitamin A, B2, B6, B12, C, D, E dan Asid Folat
  • Inhibitor Tripsin dan Protease 
  • Mineral (Fe, Mg, Zn, Cu, Se, F)
Ciri Ciri yang Unik
  • 100% murni tanpa bahan kimia
  • 100% organik
  • 100% Kolostrum Asli
  • Kolostrum 6 jam pertama
  • Diperolehi dari sapi yang disertifikasikan oleh USDA


Manfaat
Faktor Kekebalan:
  • Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit dan mempercepat proses penyembuhan
  • Memberikan kekebalan langsung dalam melawan virus, bakteria, jamur, alergen, racun, maupun parasit penyebab penyakit
  • Melindungi terhadap serangan penyakit autoimun dan gejalanya seperti fibromyalgis, diabetes dan penyakit-penyakit umum
  • Meningkatkan perlindungan terhadap penyakit jantung, Alzheimer, HIV, AIDS, dan kanser

Faktor Pertumbuhan:
  • Merangsang pertumbuhan yang normal
  • Memperbaharui dan mempercepat perbaikan dari otot yang telah tua maupun otot yang terluka, jaringan kolagen dan jaringan saraf
  • Membantu merangsang tubuh untuk membakar lemak menjadi energi dan membangun jaringan otot yang tidak berlemak
  • Membantu menyeimbangkan gula darah
  • Mempertahankan kadar glukosa darah untuk memenuhi kebutuhan otak serta meningkatkan ketajaman mental
  • Membantu meningkatkan kadar serotonin

Kebaikan Win IG6 
  • Sesuai untuk pemakanan kanak-kanak bagi meningkatkan tahap imunisasi badan mereka.
  • Melawan dan meneutralkan bakteria
  • Membantu mengurangkan jangkitan.
  • Menggalakkan daya pembesaran, pertumbuhan semula dan pemulihan sel.
  • Mempercepatkan pemulihan luka
  • Mengimbangi paras serum, mengekalkan keceriaan
  • Mengimbangi paras glukosa darah 

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan, sila hubungi;
Whatsapp / Wechat / Telegram / SMS / Direct Call
+6014-6650818
@
Email
nurul.purplechumel@gmail.com

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™