Wednesday, November 11, 2015

Home » , , , , , , , , , » Alhamdulillah. Officially Married! - Part 2

Alhamdulillah. Officially Married! - Part 2

Salam.

Oke. Jom kita sambung cerita. Bila dah settle majlis malam tu, seriously sangat letih. Rasa macam belum percaya yang diri ini sudah menjadi isteri. Hikhik. Gedik kan. Haha. Dah memang gedik sejak azali, takleh nak buat apa la kan. HAHA!

Oke, lepas husband I balik homestay, I pun mendapatkan bff I, Syima. Rindu gila kot kat makcik seorang ni. Luckily dia datang jugak sebab dia pengapit I untuk majlis belah rumah I. Malam tu, bila dah bersembang, sampai pukul 2 pagi tak tidur lagi. Sambil sembang, sambil packing goodies bag untuk candy buffet. 

Esok nya pukul 6 pagi I dah bangun sebab pukul 8.30 pagi dah nak start majlis khatam Al-Qur'an dan berzanji. Untuk majlis ni, Syima yang make up kan I. Dia make up light light je sebab nak mengaji kan. Hihi.

Me and Syima. 

Muka tak senyum langsung. That's why I really don't like candid picture. Huhu.

Majlis habis dalam pukul 11.30 pagi. Korang bayangkan lah, duduk bersimpuh lama macam tu, memang cramp kaki iolls. Huhu. Lepas dah habis majlis tu, I terus cepat cepat mandi and tuam muka dengan ais, macam semalam nya sebelum nak make up nikah tu. Mak andam I sampai rumah dalam pukul 12.30 tengah hari. Dia sampai je terus start make up.


Tadaaa! Cantik tak? Cantik tak? Hihi. Tak cantik pun kena cakap cantik gak! 

Tema wedding my side is purple pink cream. Haha. Agak caca marba, but Alhamdulillah, everything went very smooth. Rombongan pengantin lelaki start berarak pukul 2.25pm sebab kompang lambat sampai. Memang agak panas hati gak sebab orang dah sibuk tanya kan. But sabar jela.

With our pengapits and our fairytale! Comel kan? =.="

My family! :)

My hubby's family. Eh, My in law lah! :P

Dua orang budak ni la my fairy tales! Comel jek diorang ni.

Thanks for coming Rose and Eina! Speechless korang datang majlis aku!

Ni bride to be. Dah jadi tunang orang dah pun. Thanks Ani, datang ambil berkat! :P

My BFF from Sudong. I love them! 

My super BFF, Mimy. Thanks for coming dear even baru lepas pantang. :)

...and my bff and my gorgeous bridesmaid! Thanks Syima for helping me a lot! I love u!

Ni baju outdoor kami. We choose Songket. But not like full songket. Kalau pakai songket pegi outdoor, mesti lagi panas! Pakai baju ni pun dah berpeluh gila.

Thanks Bell and his wife, Zila for coming! Even sampai lambat sebab sesat. Kesian korang. But diorang ikut we all outdoor hokeh! Thanks korang! Eh lupa plak, diorang ni papa and mama to be tau. Be a good papa and mama okeh! :P

Posing acah acah!

Alahai. Romantik tak? Hikhik! =,="



And for now, ni video majlis Walimatul Urus on my side. Majlis I simple je. Tak grand macam majlis orang lain. But then, I am the most happiest person on earth on that day sebab semuanya dah selamat.

Stay tuned! Sebab I nak story the last part of this episode. Majlis bertandang on my hubby's side. Tema kami, kuning di raja! Hahah! Tungguuuuu... :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

2 Chumel(s) comment ヅ:

cik karmila said... [Reply Here Bebeh!]

selamat pengantin baru...semoga kekal bahagia sehingga ke jannah !

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™