Friday, March 4, 2016

Home » Happy 31th Birthday Husband!

Happy 31th Birthday Husband!

Salam.

Nampak gaya nya I ni sebulan sekali baru lowat nak update blog. Setiap kali update, setiap kali tu semangat berkobar kobar. Haha. Oke. Kali ni I nak share pasal surprise yang I buat for my husband last 14th February 2016 hari tu. 

For others, mesti nak celebrate "Valentine's Day" kan? Tapi for me, I akan busy celebrate birthday my husband. Tak tahu la kenapa every years kalau sampai tarikh birthday dia, I akan rasa tak lengkap hidup I kalau tak buat something untuk dia. Walaupun budget tak berapa nak ada, I tetap nak buat something special. Untuk dia, maybe birthday tu sama je macam hari hari biasa. Tapi bagi I, masa birthday tu la kita nak tunjukkan yang kita sayang dia, macam mana kita ingat dia selalu. Last year, means waktu I dengan dia still dalam pertunangan, I just bawak dia dinner dekat Dutch Harbour Cafe je. Sebab waktu tu first year kenal dia, lagipun baru tunang. So celebrate pun biasa biasa jek.

But this year, I celebrate siap dengan surprise sekali. I choose The Straits Hotel and Suites Melaka jek sebagai destinasi surprise tahun ini. Untuk tahun depan, tak tahu la kat mana kan. Belum ada idea. Untuk surprise simple ni, I pakat dengan staff staff dekat office ni je. Diorang sangat banyak membantu I dalam persiapan dan deco. I requested offday on that particular day so that takde la rushing sangat. 

Tengah hari nya, I masak nasi ayam dengan buat sedikit kuih puteri ayu untuk makan makan satu family je. FYI, tu la first time I masak semua benda tu. Seriously, selama ni I tak pernah masak benda benda tu. Kuih tu pun first time nak try buat. Alhamdulillah nasi ayam menjadi, tapi kuih tu keras sikit mungkin sebab I pakai blander je, tak pakai mixer. So telur tak kembang well.

Nasi ayam ni sedap kata nya.. Hehe. :)

Sup Ayam. Yummy!

Ayam goreng suka hati with the condiments. :P

Kuah lada. :)

Ni la kuih puteri ayu yang keras tu. Ada rupa puteri ayu, tapi failed. Takpelah, first trial kan? Hihi.

Kami lunch makan nasi ayam. Yang buat I kembang semangkuk, mak ngan abah mertua I siap bertambah nasi. Hihi. Alhamdulillah menjadi. Husband I? Memang confirm la makan bertambah. Sedap kata nya. Mana tak nya, once in the blue moon baru wife dia ni masuk dapur. Hihi. 

Petang tu, I keluar pegi settle kan hal hotel. I pergi keje kejap, siap kan attendance staff, lepas tu baru I pergi hotel tempat surprise tu untuk check in. Dalam pukul 6.30 petang, I passed kunci bilik dekat Iqa untuk deco. Harap harap menjadi. Then lepas tu I balik rumah. Hujan lebat tapi redah jugak. Nak surprise yang tersayang punya pasal. Haha!

Lepas maghrib, I suruh husband siap siap semua, I yang drive kereta pergi hotel tu. Husband I tanya tanya nak pergi mana. Tapi I buat bodoh jek. HAHA! Nanti spoiled la rancangan. Sampai hotel, I terus naik bilik. Husband I pun ikut je tanpa banyak tanya.

video
Video prank. Kahkah! :)

Husband I terkesima! Kahkahkah!

Cantikkkk!!

Nampak tak muka dia happy tu? Hihi.

Mastermind project birthday prank for my husband. Thanks a lot  Iqa, Dzul and Terra!

Brownies super sedap ni macam biasa lah. I order dekat kak Iera. :)

Muka lepas kena prank. Kihkih. :P

Me and him. <3

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan smooth. Selamat hari jadi ke 31 my beloved imam. Semoga abang makin maju, berjaya dan boleh menjadi suami yang terbaik untuk sayang. Apa yang I buat ni sangat kecil berbanding dengan kasih sayang beliau terhadap I. Doakan kami cepat cepat dapat baby yek! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

2 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™