Thursday, July 14, 2016

Home » , , , , , , , , , » Hari Raya Aidilfitri 2016 (Rumah Mertua)

Hari Raya Aidilfitri 2016 (Rumah Mertua)

Salam.

Hai korang. Dah lebih seminggu Ramadhan meninggalkan kita semua. Harapnya, masih ada peluang untuk bertemu kembali Ramadhan tahun hadapan. Untuk Syawal tahun ini, I beraya buat pertama kali nya di rumah mertua, bersama husband tercinta. Wah. Alhamdulillah. Doa I selama ni dimakbulkan. Memang Allah tak bagi rezeki berkeluarga tu direct kat kita bila kita mintak. Bila kita keep doa, InsyaAllah Allah akan tunaikan pada waktu yang tepat.

Pagi raya tu, bangun, terus mandi sunat Aidilfitri. Kejutkan husband, dia pun siap siap mandi dan pergi masjid untuk solat sunat Aidilfitri. First experience uolls. Nervous jugak sebab tak pernah beraya dengan family orang lain.

Bila dah selesai solat sunat Aidilfitri tu, kami makan ramai ramai. Sedap nya terasa rasa lagi ketupat daun nipah. First time tengok mak mertua ngan akak ipar anyam ketupat guna daun nipah. I nak anyam memang tak jadi punya. Tangan takde seni. Ketupat tu makan dengan rendang itik. Adik ipar I bela itik, pastu sembelih. Memang sedap. Rasanya sama je macam ayam. Tapi I still tak pandai nak siang ke, nak masak jauh sekali. Hihi.

 Ni lah ketupat daun nipah. Sama je dengan daun kelapa. Tapi lagi wangi.

Gambar pagi raya kami. Ini je gambar berdua yang cun dan tak diganggu oleh orang lain.

Tengok, baru nak bergambar berdua. Dah datang mamat ni.

Siap nak gambar banyak banyak plak tu. Alahai, Faris. Makin besar, makin banyak keletah.

Asal orang nak amek gambar je, dia mesti ada. 

Family Kak Long

Family Imah

Candid je.

Strong Women!

Adik beradik husband.

Family Joe and Ani.

Nak cerita perjalanan kisah pagi raya ni memang takkan habis. Tapi alhamdulillah, I dikurniakan family mertua yang baik dan super sporting. Maybe tak mewah dan berharta macam family orang lain, tapi syukur sangat sebab nikmat kebahagiaan itu ada walaupun kami masih belum dikurniakan zuriat. Takpe. Lek lek dulu. Tak sampai setahun lagi kan kita kawen. Mana tahu, tahun depan? Punya depan? Punya depan? Who knows?

Wallahua'alam. :)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™