Wednesday, September 28, 2016

Home » , , , , , , , , » Event | Sales Secrets by Impact Training Asia at Hilton Kuala Lumpur

Event | Sales Secrets by Impact Training Asia at Hilton Kuala Lumpur

Salam.

Pengenalan

Impact Training Asia diwujudkan dan dicipta untuk mendidik, memberi inspirasi, dan ditubuhkan untuk bakal usahawan dan usahawan yang telah lama dalam bidang jualan. Mereka mendedahkan ilmu pengetahuan, motivasi dan peluang yang baru. Impact Training Asia adalah dikuasakan oleh Appco Group Asia.

Appco Group Asia membantu pelanggan meningkatkan jualan, meningkatkan bahagian pasaran, berhubung dengan pelanggan mereka dan memberi jenama mereka disamping memberi peluang yang berterusan untuk orang ramai menjalankan kerjaya dan perniagaan sendiri. Appco merentas tujuh negara di Asia, memberi perkhidmatan kepada lebih 30 pelanggan mewah utama diseluruh 8 industri, kontrak rangkaian 60 syarikat pemasaran, dan 2500 duta jenama yang bekerja sendiri.

Setiap bulan, Appco memang akan train lebih daripada 600,000 orang diseluruh rantau ini, mewakili jenama utama seperti Uber, Domino Pizza, ANZ, Singtel, StarHub dan banyak lagi syarikat syarikat besar dia rantau Asia.

Ini adalah pengalaman pertama kita join event under KBBA9. Selama ni dok dengar dengar orang pegi event sana sini. Finally dapat juga join. First time join event under "Media". Rasa macam wah, terharu nya!

Seriously tak menyesal datang event ni walaupun gerak dari Melaka lepas Subuh. Hihi. Yang buat kita tertarik sangat nak join event ni, sebab perkataan "Sales" tu. Since kita pun dah jadik business women, *Eceh, poyo nye.* so kita rasa kita kena pergi. Event ni bagi kita pendedahan dunia perniagaan dengan lebih luas. Speakers diorang pun bukan calang calang orang. Diorang bagi speech, tapi diorang still run the business. Kagum gila!

Event start pukul 9 pagi. Tapi pukul 8.30 pagi kita dah terpacak dekat foyer meeting room. Nasib la ada sorang lagi blogger, Ummi yang join untuk morning session. Since ada two session, ramai blogger lain pergi afternoon session. 

Tools. Nak masuk bilik meeting tu kena pakai tag ye. Tak pakai takleh masuk.

Tag peserta seminar

Best kan meeting hall Hilton Hotel ni? Selesa.

Setiap tempat duduk dibekalkan tools. Agenda, note books dan pen.

See. Gigih kan kami? Duduk depan lagi. Senang sikit nak catch up.

MC of the day : Ms. Helen Teh.

2nd Speaker : Mr. Vishnu Annapareddy

3rd Speaker : Mr. Terrence Tey

4th Speaker : Mr. Wong Chee Wai

Q&A session. Macam macam yang diorang share. Best!


Ramai kan? Sebab program ni best! Speaker pun best!

1st Speaker : Dato' James Iskandar Ja'afar Greaves.

2nd Speaker : Mr. Vishnu Annapareddy

3rd Speaker : Mr. Terrence Tey

So far, event ni memang sangat menarik dan fun. Memang sepanjang talk tu tak mengantuk sebab ada selingan lawak lawak untuk tak bagi kita boring. Even semua talk in English, confirm kita boleh faham. Sebab they all just us simple and basic english. Boleh la kita upgrade english kita kan?

Oke, Impact Training Asia memang selalu buat event. So, kalau korang berminat, boleh check next event as per below;


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

5 Chumel(s) comment γƒ…:

Ummi Nani said... [Reply Here Bebeh!]

Datuk James pilot kami masa review Tke Sky Tour

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Ummi Nani

wahh..no wonder dia kate dia buat bisnes jual helikopter.. syoknya! dia sgt peramah n awesome! :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Shiqeen Sattar

ada event lain ajak kite tau! teringin nak jumpa ss yg gojes! :)

Wan said... [Reply Here Bebeh!]

Bestnya...dapat tambah pengalaman dan ilmu bermanafaat...

✿ Link for Blogwalking View γƒ…

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties γƒ… | All Rights Reserved™