✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Saturday, June 19, 2010

Home » ..:: Dating Day ::..

..:: Dating Day ::..

Salam reader's..
Today, i happy sgt2 u alls...as usual, x banyak benda sebenarnya dlm kehidupan i ni yang boleh wat i happy.. *actually lebih banyak yang pahit dari yang manis..* but..bak kate my chenta hati, "sesusah mana pun kita, kita kena ingat, yang ada org lain yang lebih susah lagi dari kita"..

Yesss...i tak nafikan kenyataan itu..tapi kadang2, kita patut realize yang kita tak perlu nak ego dengan diri sendiri..sebab kita bukan malaikat..kita banyak kekurangan dari kesempurnaan..*hmmm..tetiba sentimental plaks i neh...* Actually bukan pasal tu yang i nak story..suddenly tersimpang jauh plak..heheheh...

Tadi i pergi dating!!!
Tu je yang i mampu ungkapkan..hahaha..sebab bukan selalu i dapat pegi dating dengan my chenta hati skng ni..dah la cuti beliau dah nak habis..sedih tau..sob..sob..sob..

Ahhh..tp xpe..yg penting, i dapat bergumbira dengan my chenta hati hari ni..spend a lil bit time with him mmg sangat menggembirakan hati i..apatah lagi dpt tatap mata beliau..even dia x berapa nak h****m macho, i tetap SAYANG beliau sampai bila2 tau u alls..

Tengah hari tadi, beliau dtg umah Cik Ayu..i plak baru balik dari kampung halaman i di Batu Pahat itu.. Actually, we all mmg already plan nak pi kuar hangout awal sikit..sebab beliau kena balik umah before maghrib..coz ada kenduri arwah grandma beliau..beliau ajak i balik umah beliau, tp i ni plaks malu2 siput b*b* sedut macam tak pernah dtg umah beliau..haha..actually i segan sebab mesti kaum kerabat sedara mara beliau ramai malam ni..huhu..i ni kan wanita melayu terakhir..hak3..!!!

Beliau pun tunggu la i sampai..sebab beliau dah gerak dulu dari umah beliau..so, beliau lah yang sampai dulu..suddenly hujan la plaks..so, nak tak nak kena la tunggu sampai hujan berhenti..sementara tunggu tu, cik ayu plak masak masak lunch..hahah..alkisahnya, terpaksa lah beliau take his lunch di rumah cik ayu..hahahahah...very simple, tp menyelerakan...nasi putih panas2, lauk kerang rebus, cicah plaks ngan sambal kicap, then santap plak ngan ikan cencaru goreng, sayur kailan goreng and sedikit tempe goreng..pehhh..complete sudah masakan jawa..from cik ayu..juz sambal kicap je i yang wat..hehe...kenyang.. B=)

Cik ayu and uncle mail plak pegi kenduri kahwin jiran they'all..so, kena tunggu they'all balik dulu baru bley gerak..so, sempat lah we all solat Zohor dulu..hehe..beberapa minit lepas tu, cik ayu ngan uncle mail pun balik..i plak x siap make up lagi..terpakse la si my chenta hati tunggu i..hehe..sorry ye syg..♥♥♥..

We all gerak kira2 jam 2.30pm..hehe..so, sekejap je la time yg we all dpt spend together..
Dalam perjalanan tu, ada sikit perselisihan faham yang terjadi..biasa lah, i kan suka carik pasal..huhu..
Tp sekejapan dah oke..sebab beliau amatlah seorg yang penyabar terhadap org yang dikasihinya ini..
hehe..perasaan perasan jap..hehe..

Directly we all pegi Dataran Pahlawan..jalan agak jammed..dlm hati i, kan best kalo naik moto je td..moto beliau pun baru tukar sport rim baru..huhu..tp, takkan la nak naik moto plaks dari umah cik ayu..agak sogan disitu..hehe...beliau pun dah ajak naik moto je td..tp xpela..dah sampai dah pun..hak3..

Haha..sungguh lucky nya we all sebab pegi time pelancaran Link Bridge Carnival..ala..bridge yang connect dataran pahlawan ngan hatten square tuh dah buka..so, cam biasa laa..dah namenya carnival, banyak lah balloon yang they'all bg for free..hahaha..as u alls known, i like balloons!!!!

At first dapat grab 1 je balloon..tu pun my chenta hati yang amek kan..hehe..

*happy sgt2 dapat balloon..*

Then i pun snap2 jap la pic ngan Bunny and Friends ni..so cute..i like..i like..i like..

*cute3..i like bunny!!*

*ni pun cute gaks..hehe..*

My chenta hati xmau interframe..sebab beliau kata, beliau nak jadik cameraman je..hahahah.... =)
Jom tengok lagi pic2 yang sempat snap kat sane..i ni kan photogenic..so, haruslah banyak pic yang i paksa my chenta hati snap for me..hahaha...

ni pic we all..comey x??hehe..

*pic i lagi..heheh...*

*so sweet laaaahhh...*

*rase cam teddy je my chenta hati ni..mmmm..*

*i still berposing..hehe..*

*so cute this bebear..*

*geramnye...cubit sket...*

*bestnya kalo sume ni i yang punya..hihihi...*

*termenung sat..nak gi mane ekk pas ni..hehe..*

*posing lagi lahhh...hehe..*

*tetap pose baik punya..*

*caakkkk..*

*hmm..da x tau nk letak caption ape lg da..haha..*

*hah..amek ko..tiga skali i rembat balloons...*

*mmmuuuuahhh..cyg my balloon...*

Dah puas snap sana sini..saat2 hungry pun menjelma...hehe..we all ber'<Mc D>' lagi..hehe..favorite3..

*yummy2!!*

*hehe..ni je dah wat i kenyang..*

*lum lagi yang ni..agak b---k ye muka anda cik nurul..*

*comel nye my chenta hati mamam..*

*ni la hasilnye selepas we all melahap hidangan yg di'order' tadi..hehe..*

After we all dah jln2 cuci mata tgk itu dan ini kat Dataran Pahlawan, we all pun berangkat lah dari bandaraya yang semakin lama semakin sesak itu.. 

Tiba lah detik yang i nanti2 kan..detik2 bercinta...haha..
Hah..bercinta ke?? Tak kot..just luah2 perasaan je kot.. I ni x la jiwang sgt tau..just sentimental sket jew..hehe..
We all pi melepak kat Jeti Anjung Batu kat Serkam..otw jalan balik ke Merlimau...snap pic lagi..time meluah perasaan..haha...

*sesi meluah perasaan..*






Feeling abes la dok tepi laut..i like seaview..kalo honeymoon nnt, i nk pegi pulau..haha..tp i takut i mabuk je..i ni mmg mabuk laut..keh3..

Dah tamat sesi feeling2, i ngan my chenta hati pun berangkat pulang..beliau kan kena balik awal..
Sampai2 je kat umah, we all bagi la balloons yg we all  amek td kat anis ngan sofiah..happy betul budak2 tuh..


Budak2 ni mmg pantang nmpk kamera..si Sofiah ni takut ngan si chenta hati..xtau nape.. My chenta hati terus je balik pas salam ngan uncle mail..beliau nak kena cepat..kesian beliau..mesti beliau so tiring..

Hmm..penat dah i taip entry kali ni..panjang berjela..picture plaks berlambak2..amek mase 2jam nk siapkan entry ni..hehe..luckily, tomorrow i cuti..besh2..leh titow lambat sket..
Urmm..oke la u alls..nnt i update latest story lg oke. tata!

♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

6 Chumel(s) comment ヅ:

intanurulfateha ❤ said... [Reply Here Bebeh!]

wohh pnjang nye entry
penat scroll =.="

mohdhairihassan said... [Reply Here Bebeh!]

Wow! panjangnya entry...
mesti sangat best klua dating dengan chenta hati..
hehe...
tp sumthing i nak share;
kalau bleh entry yang panjang3 u pecahkan.
maksud i, jadikan ia
"dating day part 1"
"dating day part 2"
dan seterusnya.
baru syok kitorg nak bace n selalu jengah blog u,bace ur love stories.
hehe ^_^

fiq said... [Reply Here Bebeh!]

wah.. best nyer dia bleh g dating.. jeles2.

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@ intanurulfateha

penat ea nk scroll??
oke3..lain kalo i wat entry pendek2 je oke..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@ mohdhairihassan

oke3..yesterday i pun rase cam nak break jd part 1,part 2..tp dah leka sgt taip, tetiba dah pjg..mls nk delete balik..hehe..sengal kan??anyway, thanx for ur tips..hehe..nnt i create link for our love stories oke..
hehe.. (','!)

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™