✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Tuesday, July 6, 2010

Home » » ..:: Cara Daftar Akaun Blogger ::..

..:: Cara Daftar Akaun Blogger ::..

Salam reader's.
Oke.
This is my first tutorial.
Psssttt..tapi untuk yang masih mencari2 cara nak buka akaun blogger jela..
Yang lain yang dah sediakala ada blog tuh, takyah nak gatal2 follow instrustion ni..
Hehe..i wat ni pun sebab my chenta hati sendiri pun takde blog.
Beliau kata beliau tak tahu.
So, sekarang, meh i ajar ye..

Firstly,
u alls mesti ada akaun Google.
Ini perkara wajibul ghunnah ye u alls..
Bila dah ada, u alls akan ada email yang macam ni la lebih kurang..
nurul.purplechumel@gmail.com

Secondly,
Buka la link www.blogger.com
Bila u alls dah nmpak picture bawah ni, sila lah sign up..


Oke.
After that, u alls mesti fill up sume data or maklumat diri u alls..


Pas dah fill up sume, u alls masukkan la blog name u alls beserta dengan blog address..
Blog name ni biasa nye ikut trademark blog tuh laa..
Kalo u alls nak tip untuk pilih nama url blog, u alls klik je SINI..


Dah siap tuh, u alls pilih templates plaks..
Tp sekarang ni dah lagi mudah.
Dah ada design. u alls bleh pilih je terus..
more easy lah..

Oke!
now u alls dah ada akaun blogger sendiri.
Terpulang la pada u alls nak design bolg u alls tuh macam mane.
Yang penting, u alls dah ada blog sendiri.


Senang kan??
Tutorial yang lain, u alls bleh tanya i dari semasa ke semasa.
I pun baru belajar jugak.
So, tak salah rasa nya if we alls share thats knowledge kan??
Oke.
Selamat berblog!!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™