Wednesday, June 15, 2011

Home » , , » Bosan, aku ingin perubahan!

Bosan, aku ingin perubahan!


Salam.

Entah lah. Bila sebut tentang kerja, banyak benda yang I fikir. Actually, kerja I sekarang memang dah stabil. Tempat kerja selesa, dan kerja pun tak berat sangat. Cuma kena banyak guna otak, dan mesti lincah bertindak. Tak boleh lembab. Orang fikir, kerja I senang. Tapi, try ar duduk position I sehari dua. Kita tengok, dapat handle ke tak.

Secara fizikal, I nampak macam takde masalah. Happy. Hidup macam senang. Bahagia. Tapi sebenarnya jauh panggang dari api. Nak hidup, kena pandai berlakon kan? HAHAH! Kelakar lah pulak bila fikir-fikirkan semula. 

Tadi, I termenung. Fikir dalam-dalam. Sesuai ke aku dengan kerja aku sekarang? Ahh. Sesuai ke tidak, dah nak dekat dua tahun jugak kau kerja kat hotel tuh. Hmm. Monolog dalam tuh. Tapi bila fikirkan waktu kerja I, dan persekitaran nya, nampak memang bukan tempat I. I nak suasana yang lain. Yang berbeza dan paling penting, yang sesuai dengan hidup I. Actually, I dah bosan dengan kerja nih. Tu jek. Rasa macam nak sambung study balik jek.


^ Gambar hiasan ^


Bosan. I ingin perubahan. I mahukan keselesaan dalam hidup. Tapi maybe I belum dapat lagi. Ya Allah. Bukakan lah pintu barakah-Mu. Aku ingin mengecap hidup yang sempurna seperti mana insan-Mu yang lain. Dan hanya kepada-Mu aku meminta dan berserah... Aminnnn..
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

12 Chumel(s) comment ヅ:

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply Here Bebeh!]

knp bosan keje kt hotel tu plak, nurul?? bukan tu bidang yg nurul pilih ke?? huhuu~ =.=

cucu umie said... [Reply Here Bebeh!]

kalau inginkan perubhn cri shje kerja yang sesaui dengan jiwa kamu..incya-Allah pasti boelh and lgi happy serta xrase bosan pon

aNaYaNa said... [Reply Here Bebeh!]

macam sama jerk kan kisah kita..tapi terpaksa teruskan gak keje atas sebab2 yang tak dapat elak..huhu..yang penting sabar kena tinggi..

✿ boonga_kecik ✿ said... [Reply Here Bebeh!]

ssah gak yer bla dh msuk alam pkerjaan. sronok lg msa belajar kot :) btol x?


Wordless Wednesday # 2

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@cucu umie

insyaAllah.
doakan I dapat keje lain ekk.

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@aNaYaNa

insyaAllah.
masih dapat bersabar.. :(

sarah mohamad said... [Reply Here Bebeh!]

InsyaAllah. try cari2 kerja lain yg sesuai dengan kita. mana tahu pasni rezeki ada :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@sarah mohamad

sedang berusaha utk carik kerja yg lebih sesuai dgn diri sendiri.. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™