Tuesday, June 14, 2011

Home » , » Review - KL Gangster

Review - KL Gangster


Salam.

oke. I'll try to update secara pantas dan tangkas yek. Sebab I takde masa yang lama. Haruslah, sebab I busy woman! HAHA! Zzzzuuupp!! Review KL Gangster!


Semalam kan I offday tau. So, seharian duduk rumah macam ala-ala mati kutu gitu kan. Petang tu, I text Encik Bobo. Sebab I assume yang dia dah habis kerja. Rupanya belum. Tunggu punya tunggu, dia reply. Meset-meset. Pastu dia kata dia dah nak balik. Siap nak makan dulu kat hotel. Cian dia. Sebab tak break masa break time. 

Meset-meset lagik, dia ajak I keluar minum. I tanya dia, "bila nak tengok KL Gangster?" Then dia reply, "nak tengok hari ni?" I tanya dia, "boleh ke?" Pastu dia jawab, "jalan jek!" Yeay! 

Kitorang tengok this movie dekat Jusco Aeon Bandaraya Melaka. Paling dekat dengan rumah I. Sampai-sampai wayang jek, kitorang tengok ada show pukul 6.30 petang. Apa lagik. Kitorang sampai tuh pun memang dah pukul 6.30 kot. Encik Bobo beli tiket, I pergi beli air. Then kitorang cepat-cepat masuk. Kali ni, seat yang kitorang dapat memang tak best. Tapi oke lah jugak. Tak sakit leher.



Sinopsis

Movie ini mengisahkan seorang banduan yang baru bebas dari penjara, Malek. Beliau menceritakan kisah hidupnya sebagai seorang gangster di Kuala Lumpur. Malek, lakonan Aaron Aziz (hensem gila!) seorang yang sangat berpengaruh. Sama-sama menaikkan kumpulan gangster bersama rakan baiknya, King lakonan Riduan Hashim. King mempunyai seorang anak tiri yang bernama Shark lakonan Syamsul Yusof. Masing-masing mempunyai dendam tersendiri. Malek mempunyai seorang adik bernama Jai, lakonan Adi Putra dan mempunyai rakan baik yang bernama Fadil lakonan Zizan.

Nak ikuti kisah menarik lakonan mereka? Apa lagi, saksikan di pawagam berhampiran korang sekarang! Bagi I, movie nih sangat mencabar dan menelan kos yang sangat tinggi. Macam filem Jackie Chan, movie gaduh-gaduh yang selalu kita tengok orang oversea je buat, kali ni orang Malaysia sendiri yang bikin ini movie tau! Untuk filem nih, I kasik 4 stars! Caya lah! = . = '
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

6 Chumel(s) comment ヅ:

Lissa said... [Reply Here Bebeh!]

wahh.lisa pun da tengok citer ni. hehehe. mula2 cm ta suke je. sbb citer gado2 kan. macam sesuai utk lelaki jer. bila da tengok terus rasa teruja. hahaha. sbb ade aeron aziz. hahaha:P

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Lissa

tau takpe.
aaron aziz sangat hensem oke! :)

emieysandra said... [Reply Here Bebeh!]

bestnyer, asyik dating je nurul ea~

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@emieysandra

sementara dia tgh cuti sem n kerja kat melaka, boleh la dating selalu. hehe.. ;)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™