Sunday, June 5, 2011

Home » , » Review - X Men First Class

Review - X Men First Class

Salam.

Semalam I tengok movie X-Men First Class dengan Encik Bobo. I excited nak tengok movie nih. I minat movie X-Men nih start yang I tengok last year lah. Ada member I suggested tengok this film. Kan last year pun ada keluar movie X-Men jugak kan. Tapi I dah lupa sikit apa tajuk nya. Bila I tengok, memang best. Real. Memang puas hati lah tengok. Tak rugi. Filem kali ni, memang sangat berbeza dengan filem last ye ar, kali ni, more exciting action! Di sini lah segala nya bermula...


About this movie... X-Men First Class.
X-MEN : FIRST CLASS brings together the epic scale and action of the summer blockbuster with a character-driven story that unveils the beginning of the X-Men Saga and the secret history of the Cold War and our world at the bring of nuclear Armageddon. As the first class discovers, harnesses, and comes to terms with their formidable powers, alliances are formed that will shape the eternal war between the heroes and villains of the X-Men universe. Like the great X-Men stories, X-MEN : FIRST CLASS takes on ambitious themes and issues while offering a rich and personal look at an unusual superhero team.

Watak utama yang membintangi filem ini ialah James Mcavoy sebagai Charles Xavier / Professor X. Beliau sangat pintar dan boleh membaca fikiran manusia. Kuasa yang diluar jangkauan manusia normal. Sangat muda dan graduan dari Oxford yang mempunyai kuasa telepath yang berkuasa membaca fikiran dan mampu mengawal minda manusia. 

Dibantu oleh watak Erik Lehnsherr / Magneto yang dibintangi oleh Michael Fassbender. Beliau mempunyai kuasa untuk mengawal magnetik. 

Oke. Filem ini sebenarnya permulaan dimana bermulanya kisah sebenar X-MEN. Untuk mengikuti kisah yang tersirat disebalik movie ini, sila ke pawagam berhampiran korang sekarang. Tak rugi tau tengok cerita nih. Tak menyesal langsung beli tiket filem ini walaupun mahal. (Mahal sebab duduk cuople seat, HAHA!). Oke. Selamat menonton! =.='
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™