Saturday, June 25, 2011

Home » , » Tutorial Hover Effect pada gambar apabila disentuh cursor

Tutorial Hover Effect pada gambar apabila disentuh cursor

Salam.

Tutorial nih paling senang.
Tapi jenuh jugak nak mencari kan?
Sebab tak ramai yang rajin buat tutorial nih.





Haa. nampak tak?
Gambar I dengan encik chenta dekat sebelah nih jadik pink pastu macam ada border.
Bila tak kena cursor, gambar tuh macam biasa jek kan.

Tutorial nya senang aje.
Korang pergi design - edit html - tick expand widget templates
then +ctrl F untuk carik word
/* Header atau /* Heading

Then copy and paste kan code bawah nih sebelum words /* Header atau /* Heading tu.


a img {
-webkit-transition-duration:.4s;}
img:hover {filter: alpha(opacity=60);
opacity: .6;
border-radius:20px;
border: 1px #FF66CC;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF66CC;
-moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF66CC;
}

Kalau nak ubah warna hover tu, just edit dekat yang I bold tu oke.
Check warna pilihan korang dekat COLOR CHART.
Done. Lepas tuh save lah. 
Selamat mencuba ya!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

20 Chumel(s) comment ヅ:

cucu umie said... [Reply Here Bebeh!]

thnkx untuk tutorial nie..mcm cantik jer..nty incya-Allah nak try juga

cik_zetty said... [Reply Here Bebeh!]

thanx untuk tuto nie dear, dah jadi...cantik sangat, comel hehe :D

♛I'm Eqa♛ said... [Reply Here Bebeh!]

awsome ! thankss for da tutorial akk (:

t!en SufI@ said... [Reply Here Bebeh!]

thankz dear...=)

kalau sudi mai la singgah blog sy yang xseberapa ni foundyouaein.blogspot.com

Areed Amier said... [Reply Here Bebeh!]

Akak , saya tak faham .. Err , camne erkk ? nak code ape sume tuhh tak faham laa ?? :(

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@waney gemiry

try lagi sampai dpt!
msti ada error kat mana2 tuh.

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Areed Amier

follow tutorial tuh.
copy semua code, pastu paste dekat atas code yang akak suruh tuh.

as sweet as SAIDATUL SYAFIQAH said... [Reply Here Bebeh!]

nape saidatul buat x boleh??? x faham lah mcm mne nk bt nie,tolong ajar sekali lagi x berape faham lah :)

Farhana Hafiszal said... [Reply Here Bebeh!]

Hye sis .. tumpang tanye .. macam mane nak buat pages mcm sis punye yang kat tepi tuu ? boleh buat tuto ?

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@as sweet as SAIDATUL SYAFIQAH

mesti ada ape2 error.
sebab org lain buat semua boleh.

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Farhana Hafiszal

Sis dah buat pun tuto utk itu.
sila rujuk ruangan tuto oke.

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™