Thursday, November 17, 2011

Home » , , , » Review - Aku Bukan Tomboy

Review - Aku Bukan Tomboy

Salam.

Dah lama tak tengok wayang. Hari tu nak tengok wayang, tapi tak jadi sebab takde movie yang best. So, hari ni kebetulan I balik Batu Pahat sekejap, uruskan something dengan adik I. So dah lepas settled semua tuh dia ajak I pergi tengok wayang. Kebetulan pulak hari neh movie "Aku Bukan Tomboy" keluar panggung. So apa lagi, I pun tengok lah. Kitorang tengok berdua jek dekat BP Mall. 







Meh I story sikit sinopsis movie neh yek. Sebuah filem komedi romantik yang dibintangi oleh Scha Al-Yahya, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Salina Saibi, Sheera Iskandar, Harun Salim Bachik dan ramai lagi. Mengisahkan perjalanan hidup seorang gadis yang beperwatakan kasar, Farisha (Scha Al-Yahya) yang bekerja sebagai budak penghantar pizza. Bersahabat baik dengan Herry (Shaheizy Sam). Biarpun Farisha mempunyai perwatakan yang seakan tomboy, tetapi pada zahirnya dia tetap seorang wanita. Farisha berkenalan dengan Burn (Syamsul Yusof) dan akhirnya jatuh cinta. Dalam masa yang sama, Herry juga mempunyai perasaan cinta pada Farisha. 

Bagaimana kisah selanjutnya? Haaa, apa lagi? Jom terjah pawagam yang berhampiran korang sekarang! Best. I sure korang mesti gelak habis lah tengok cerita neh. Lawak habes! Jom pakat tengok ramai ramai! :'P

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

16 Chumel(s) comment ヅ:

cik diba said... [Reply Here Bebeh!]

uishhhh x ajak pon kan pegi tgok mobieeee....haha

Azhafizah[フィザ] said... [Reply Here Bebeh!]

cambest je citer die.pllus,suke watak scha camtu..mcm clumsy dlm awan dania tu >.<

Liyana Aziz said... [Reply Here Bebeh!]

yana agak dah lama x tengok wayang... hmmm... susah kalau kerja shift, langsung tak ada life.. tapi tengah plan nak tengok film ombak rindu.. x sabaq!!!

khuza hasan said... [Reply Here Bebeh!]

err..
xsuke scha..
hik2x..

zati..nk mintak t0l0ng awk tengok bl0g akk jap..asal sume link kat tuka warne biru eh..xsuke la..nk warne asal yg awk buat dulu..green..akk xusik pape p0n..da 1 minggu jugak d0k godek2..tp still the same..plz eh)

:(~xseceria dulu..xade m0od nk berbl0g!

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Liyana Aziz

I pun kerja shift jugak..
bleh je tgk wyg.. hehe..
asal boleh..
tak sabar gak nak tgk ombak rindu.
mesti best!

cik kumbang said... [Reply Here Bebeh!]

mesti best giler kan cita nie~
wajib tengok nih tp kna tggu abih test dlu tssskkk~

p/s:
JOM JOIN CONTEST IMPIAN MENJADI REALITI
Mana tahu bole menang template design sendiri wink3~ ^__^
http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2011/11/contest-impian-menjadi-realiti.html

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@cik kumbang

hehe..
habeskan test, pastu tgk wyg yek!

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™