Saturday, December 24, 2011

Home » Beralih dari Shoutmix ke Cbox

Beralih dari Shoutmix ke Cbox


Salam.

Actually mesti dah ramai blogger yang berpaling tadah dari Shoutmix ke Cbox kan? Sebab apa? Sebab Shoutmix dah start kena bayar bulan Januari akan datang, dan Cbox masih FREE. Dalam dunia neh semua benda kena bayar. Sampai nak ber-chattting pun nak kena bayar. Dan sebagai seorang blogger yang hidupnya sentiasa memburui wang, ehh, ayat apa neh? kita seharusnya bijak memilih. 

Dulu I guna Shoutmix sebab function-nya yang mesra pengguna, tak payah nak taip taip nama dengan url kalau kita nak start ber-blogwalking. Lagipun, function-nya sangat hunky funky, yang membuatkan I sangat selesa dengan kewujudannya. But, since Shoutmix dah nak start mengenakan bayaran, mind setting I terus berubah. I tergamak menggunakan Cbox dari Shoutmix. Bukan kedekut, tapi berjimat cermat. Sapa yang masih kaya, silakan lah menggunakan Shoutmix semula yek. ngee..

# Before - With Shoutmix
Siap dah tulis "Shoutmix Expiring.." Hampeh!

# After - With Cbox
Baru start buat, so komen masih seketul. Komen sendirian berhad pulak tuh!

p/s : Dalam dunia sekarang neh, semua benda nak berbayar. Masuk toilet nak pi buang air pun kena bayar 30 sen. Lepas neh, entah apa lagi yang kena bayar. Huih! Dunia, dunia! fullstop. 
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

7 Chumel(s) comment ヅ:

hudhud said... [Reply Here Bebeh!]

serious ke shoutmix dah kena bayar ? means kita kena delete acc shoutmix terus la? adoiii

cik ika said... [Reply Here Bebeh!]

da lme tukaq da pas dgr sal shoutmix kne byr..bt, kte kne delete akaun shoutmix uh ke?? ke juz ta gune je da shoutmix uh??

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@hudhud

takyah delete acc tuh.
just tukar code ke cbox jek. biaq pi yg shoutmix tuh.

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@cik ika

delete shoutmix, ganti dgn code cbox. huhu

Liyana Aziz said... [Reply Here Bebeh!]

baru nak tanya pasal delete acc.. yana x delete pun tapi buang je shoutmix tu... eheeheeh... tengah pilih2 nak pakai chatbox yang mana...

kadang2 rasa mcm malas nak pakai, sebab banyak sangat iklan!

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Liyana Aziz

sama la kita.
jz replace code tuh dengan cbox.
ehehe.. :))

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™