Sunday, December 18, 2011

Home » , , , » Dalam sedih sedih pun, mampu main masak masak. Kau mampu?

Dalam sedih sedih pun, mampu main masak masak. Kau mampu?

Salam.

Susah sebenarnya nak dapat offday hari ahad neh. So, bila once dah dapat kita kena lah manfaatkannya dengan sebaik baiknya. Tapi actually I ada berita sedih hari neh. I hilang duet RM100. I tak tahu sama ada I silap letak ke, tercicir ke, atau pun memang dikebas orang. Siyes I dah lama tak hilang duet. Dah la I sedar duet I hilang time nak bayar kat kaunter Tesco. Tension gila kot!

Rasa macam nak terpengsan dekat depan kaunter tuh jugak tau. Nasib baik Mira ada. Dia tolong tenangkan I. Then I pun balik rumah. Habes handbag I selongkar. Tak jumpa jugak! I istighfar banyak banyak, lepas tuh terus solat Zohor. Lepas solat, I terus masuk dapur. Nak ikutkan hati I yang lemah lembut neh, kompem I dah menangis. Mana tak nya, duit tuh RM100 kot. Bukannya seringgit dua. 

I simpan semua barang barang yang I beli dekat Tesco tadi. Lepas tuh basuh ayam, basuh ikan. Simpan dalam peti ais. Dah siap. Pastu perut dah terasa lapar. Mau nya tak. Dah nak dekat pukul 4 kot. Tak lunch lagi. Breakfast tadi pun just makan bubur pulut hitam sikit, dengan minum coffee. Pastu terus tak makan. Berdangdut dah perut neh.

Sambil memikir mikir lagi duet yang hilang tadi, tiba tiba I dah prepare barang untuk masak tom yam. Semua barang lengkap sebab barang nak masak tom yam tuh dah beli since last week lagi. Masak punya masak, goreng punya goreng, tiba tiba jadik macam neh.......


Tom Yum3 suka hati!

Bendi goreng yummy sesedap rasa!


Tak sangka I boleh masak dua lauk neh dalam masa kurang dari 15 minit. Agak nya kalau nak masak memang kena ber-emosi kot. Baru boleh terhasilnya makanan yang sedap sedap. hmm, kau mampu? :'P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

14 Chumel(s) comment ヅ:

Makbed said... [Reply Here Bebeh!]

laaa... kot terlipat masuk poket ka...then cicir.

sarah mohamad said... [Reply Here Bebeh!]

Wahhhh dalam emo emo punggg sempat jugak siapkan hidangan super sedap gini! Kelasss kau mariaaa! HEHEHE

Syazween Suzlin said... [Reply Here Bebeh!]

mungkin xde rezeki sys tu...xpe...mana tau,ary ni ilang seratus..esk lusa dpt lebih drpd tu kan... :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Makbed

tah la kak..tp kompem nurul letak dalam wallet. sedih gila!

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Syazween Suzlin

InsyaAllah..
Hanya Allah jek yang tahu mana pegi duet tuh. sedih! T____T

emieysandra said... [Reply Here Bebeh!]

sedapnyer tomyam tuuu! ermm..RM1oo tu Ddh mcm2 leh guna, harap terselit kt mne2 kan..

CINTA UNTUK KITA said... [Reply Here Bebeh!]

kak nurul chumel, saya tag akak join GA tau..paksa ni.. hehe

http://cintauntukkita.blogspot.com/2011/12/blog-hanya-dari-mata-mini-give-away-tq.html

Liyana Aziz said... [Reply Here Bebeh!]

fineee1 sentap sekejap sebab kita x pandai masak langsung!
T_T

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@emieysandra

tau takpe.
maybe ada hikmah semuanya ni.. :(((

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Liyana Aziz

ala. jgn sentap2 syg..
nnt belajar, lama2 pandai laaa.... :))

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™