Recipes: Lepat Liat
- Tepung pulut
- Gula Merah (cairkan)
- Kelapa Parut (gaulkan dengan sedikit garam)
- Sedikit Minyak Masak
- Daun Pisang
- Campurkan tepung pulut dan gula merah sedikit demi sedikit. Gaul rata sehingga mendapat tekstur seperti di atas.
- Sapukan sedikit minyak masak ke atas daun pisang.
- Ambil sedikit adunan tepung pulut tadi dan letakkan ke atas daun pisang seperti di atas.
- Letakkan kelapa parut yang telah digaul dengan sedikit garam.
- Proses membungkus.
- Susun ke atas periuk pengukus.
- Kukus selama 15-20 minit.
- Sedia dihidang.
Resepi ini sangat mudah. Sesuai dihidang semasa minum petang. Sangat sedap. Sampai I makan sekali 3 ketul. HEHE! Selamat mencuba! =.=
Comments
tp org tak pandai msk mcm ai ni, yang senang pon kata susah
ekekee
cik tom, bukan lepat pisang..
lepat liat..
tak sama.. hehe..
hehe..
try dulu, baru kate senang ke susah..
hehe.. :)