Tuesday, September 6, 2011

Home » , » Tutorial Hover Dashed di bawah link atau gambar

Tutorial Hover Dashed di bawah link atau gambar

Salam.


Actually I baru tergerak hati nak buat tutorial neh.
Before this, ramai yang tanya tapi I asyik delay jek.
Ish ish ish! Teruknya Nurul!

oke dah.
Jom kita teruskan tutorial neh.

First step:
Dashboard >> Design >> Edit HTML
Second step:
ctrl+F search code a:hover {
Third step:
Copy and Paste code di bawah neh betul-betul bawah code a:hover {
text-decoration:underline;
  border-bottom: 2px dashed #000000;
Korang boleh adjust tuh dashed kepada dotted or solid. Terpulang oke.
Lepas tuh, untuk colour. Korang carik lah code warna yang berkenan di hati.
Code warna boleh didapati di sini. COLOR CHART

Lepas tu save. Tak payah lah rajin-rajin preview yek.
Sebab kalau preview, confirm tak jadi.
Selamat mancuba yek!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

2 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™