Monday, March 12, 2012

Home » , , , » Aneka jenis bentuk border untuk post title and sidebar title

Aneka jenis bentuk border untuk post title and sidebar title


Salam.

Hai korang! I akan automatic jadik rajin kalau perut I tengah kenyang. Almaklumlah, tadi mama I datang jumpa I lepas kerja. Terus makan dengan beliau. :) Senyum bahagia! Oke, actually dah ramai yang tanya and suruh I buat tutorial pasal bentuk-bentuk border neh. Confirm kita akan gunakan code bentuk bentuk border bila kita edit blog. Nak bagi blog comel, kena usaha lebih sikit kan? So, here I list kan senarai bentuk bentuk border yang selalu diguna pakai bila kita edit blog.

 

 

 

 

 

 

Dan di bawah ini adalah code untuk bentuk bentuk border di atas yek! >.o

(A)
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px; 

(B)
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;

(C)
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;

(D)
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;

(E)
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

(F)
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
Korang boleh meng-aplikasikan bentuk bentuk border di atas sama ada untuk post title, sidebar title mahupun blockquote. Korang paste kan coding di atas tuh SELEPAS code code ini.

Untuk kotak sidebar/ tajuk sidebar
cari : h2 { 
ataupun .sidebar .widget{
ataupun .sidebar h2 {

Untuk tajuk post
h3.post-title {

Untuk blockquote
.post blockquote {

Oke, selamat mencuba! :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

5 Chumel(s) comment ヅ:

Atika Baharudin said... [Reply Here Bebeh!]

comel sgt blog nurul ni.
tpi, nak tanya,
kalau tak jumpa kod dlm edit html tu sebab ape tak jumpa?

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™