Wednesday, March 6, 2013

Home » , , , , , , , , , , , , , » Short trip with besties!

Short trip with besties!

Salam.


# Caution! Long entry! It took 3 hours to completely typed this entry. Enjoyyy!


Lama nya tak update blog. Rindu gila! Even everyday I online, tapi tetap takde mood. Takde hati nak update sebab mood blogging dah ke laut. Kepala otak asyik fikir kerja, kerja, kerja. On the same time, I try to forget everything yang I rasa I kena lupakan.

Dalam kesibukan, I kena bahagikan masa dengan tugas I yang lain. Dalam kepala ni dah terfikir nak pergi bercuti. Tapi kalau nak bercuti, kena well prepare. Lepas tu macam macam hal yang kena fikir. Accommodation, transport, food&beverage, shooping. Wah. Banyak ongkos kena keluar tu. Aishhh..

Suddenly, kitorang dapat invitation from somebody untuk stay dekat The Ritz-Carlton Kuala Lumpur. So I, Dilla and Cida decided la untuk pergi. At first kitorang dah standby duit untuk spent at the hotel. Sebab hotel under YTL ni kitorang dapat staff rate. RM100++ je. So boleh divide by three kan. Sorang baru berapa je. 

So petang dalam pukul 6 lebih kitorang gerak from Melaka. Perghh, traffic memang very the terrible bila kitorang reached area Senawang ke Seremban. Journey yang actually more or less two hours, boleh sampai ke four hours untuk sampai KL. Sabar jela. 

Sampai hotel, somebody already wait for us. Loading luggage, pastu pass car key dekat jockey then kitorang pun naik bilik. Sampai je bilik, memang kitorang kagum. Besar, luas, selesa, then some more bilik yang kitorang stay tu free and located at 18th floor tuh! Wow! Dah la dapat higher floor, free, dapat in-room dining lagi tu plak sebab kitorang dah penat sangat, tak larat dah nak keluar berjimba lagi. 






Excited gila sebab bilik dia memang WOW! sangat. No wonder harga untuk bilik ni mahal. Tadi I google, bilik yang kitorang stay tu bilik Executive Deluxe. Harga dia RM800++. Huu. Memang tak mampu beb kalau kitorang yang kena bayar sendiri tu. Hotel ni start from Deluxe @ RM696++, Executive Deluxe @ RM800++, Executive Suite @ RM1000++ and Premier Suite @ RM1200++. Bila dah stay kat sini, rasa beruntung sangat kerja dengan company ni. Menyesal tak kerja sini awal awal. But kalau kita takde pengalaman pahit yang lepas, mana mungkin kita dapat pengalaman yang manis macam sekarang ni. Betul tak?

Esoknya, awal jugak la kitorang bangun sebab kitorang tidur pun awal kan? Wait for somebody to take us for breakfast at Cesar's Restaurant. Kitorang memang lucky gila sebab staff sana memang sangat friendly dan breakfast close at 11am. Breakfast pun free oke! HAHA! Lepas breakfast, kitorang naik bilik dulu untuk freshen up sebab ada something happen to me during breakfast tu. So I need to change my cloth because of that thing. But its okey sebab memang sometimes kita pun ada buat silap jugak kan? 

The superb's breakfast! <3






Bilik cun. Bathroom luas gila. Memang superb. Sorry dan sila jangan muntah ye tengok gambar I yang terlalu banyak ni. HIHI! Lepas dah siap semua, kitorang pergi dekat hotel sebelah. Dorsett Regency Kuala Lumpur. Jumpa ex-boss, Mr. David Wong. Semuanya kebetulan. Sebelum sampai KL, kitorang tak decided pun pergi jumpa Mr. David. But, kebetulan pulak hotel tu betul betul sebelah The Ritz-Carlton, so I pun contact la Mr. David. Luckily dia ada dekat office, and takde appointment apa apa. So jumpa la sekejap. Siap dia belanja makan Tiramisu Cake and Moist Choc Cake lagi. Wah, memang kenyang. Dah la baru lepas breakfast. Even just a quick meeting, we are really happy sebab dia memang seorang boss yang terbaik dan akan kitorang kenang sampai bila bila. 


Best boss ever, Mr. David Wong.

After that, kitorang jalan jalan sekitar The Ritz-Carlton, JW Marriott Kuala Lumpur and Starhill Gallery.  All of them is YTL's properties. Their building was linked each other so a bit easy to get there. But kalau first time datang, memang confirm sesat dalam building tu jugak.

Bila dah sampai Starhill Gallery, kitorang contact la one of the manager dekat situ, Encik Amran. Dia ni previously pernah cover F&B department dekat Majestic. So, kitorang a bit closed with him sebab dia ni sangat funny and happy go lucky. Memang seorang boss yang gila gila dan selalu think positive. So dia manager dekat Gonbei San. Gonbei San ni adalah one of the Japanese Restaurant dekat Starhill Gallery ni. Sangat cun dan paling langkah kanan, Encik Amran suruh kitorang masuk lunch lagi tu. Aduihh. Makan lagi. Padahal kitorang datang nak just nak jumpa dia je for say hi! Niceee... :)




Lepas kitorang having a very quick lunch at Gonbei San, kitorang gerak ke The Majestic Kuala Lumpur. Another one YTL's properties in Kuala Lumpur. Hotel ni officially run since last December. Nice hotel. Kitorang datang sana for Afternoon Tea pulak. Oke fine. Makan lagi! Tak sempat nak snap any photo when we are having that afternoon tea, but the restaurant and the hotels looks so gorgeous! They crafted really special concept! Yang tak boleh blah, time kitorang datang tu pulak Ainaa tengah kerja. Wah! Jumpa kawan lama. Ex-staff Majestic. Really kebetulan! And since dah jumpa dia, dia bawak la kitorang hotel tour. Tengok show room and what so ever la. We had a good time there!



After dah puas jalan dalam hotel tu, kitorang pun go back to The Ritz-Carlton to get our luggage and check out. That time, muka masing masing dah berminyak habis dah. Tapi sebab kitorang tetap gigih meneruskan hajat untuk ber-window shopping. Takde la window sangat. Sebab diorang ada jugak beli barang. I je yang dah macam tak larat sebab migraine dah datang time tu. Maybe dah terlalu penat or sebab panas sangat kot. Tapi gigih jela ikut diorang sebab bukan nya selalu datang KL kan. 

Kitorang jalan jalan pergi Sungei Wang, Berjaya Times Square and lastly we had our dinner in Madam Kwan at Pavillion. Time tu selera makan I dah gone habis dah. Tapi nak tak nak kena makan jugak sebab nak kena makan ubat. Kalau tak, memang takde sapa la nak drive balik Melaka. 

We leaved KL around 10pm and reached Melaka around 12am. Memang sangat sleepy, memang too tired. But we are really enjoyed that short trip. Its really worth it and believe or not, we just spent our money to petrol and toll only. The rest all complimentary. Thanks a lot to somebody that really made our trip so wonderful. And now, time for sleep! Daaa... :')


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™