Sunday, November 21, 2010

Home » , » Tips Kekalkan Percintaan

Tips Kekalkan Percintaan

Salam Reader's!!~

hye alls. hari ni hari ahad. Takde apa yang I nak buat hari ni. Seharian mengadap lappy saja lah. Tapi tak tahu lah petang ni ada yang ajak I keluar dating ke? Who knows kan? hiks!~ Sementara I tengah takde kerja ni, come I nak share something about love. Tips untuk mengekalkan percintaan. Hope percintaan I kali ni pun akan kekal. Tak seperti cinta I yang lepas. Terkandas di tengah jalan.


1st.
Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan.

2nd.
Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua.

3rd.
Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari. Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu.

4th.
Apabila kamu berkata, “Aku Cinta Padamu”, maka tunaikanlah.

5th.
Pabila mengatakan, “Maaf”, tenunglah matanya.

6th.
Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.

7th.
Percayailah cinta pandang pertama.

8th.
Usah tertawakan impian orang lain. Manusia tanpa impian tidak memiliki apa-apa.

9th.
Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.

10th.
Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman. Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.

11th.
Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.

12th.
Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.

13th.
Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari, lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,”Kenapa anda ingin tahu?”

14th.
Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan melibatkan pengorbanan dan risiko yang besar.

15th.
Ucaplah “Semoga anda diberkati” apabila mendengar seseorang bersin.

16th.
Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.

17th.
Berpeganglah kepada tiga R:
1. Rasa hormat pada diri sendiri
2. Rasa hormat kepada orang lain
3. Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda

18th.
Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah persahabatan yang besar.

19th.
Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.

20th.
Tersenyumlah ketika menjawab telefon. Pemanggil akan melihatnya daripada suara yang mereka dengar.

21st.
Ada ketikanya anda perlu bersendirian.

Try amalkan semua tips di atas. InsyaAllah. Semuanya akan baik-baik belaka. Andai dia jodoh kita, pasti tidak kemana. Namun, andai sudah tertulis dia bukan diciptakan untuk kita, biarkan dia pergi. Jangan sesalkan apa yang terjadi. Kerana, mungkin ada cinta lain yang lebih bermakna menunggu kita di hadapan. Pandang ke hadapan, dan usah lagi menoleh ke belakang. Kerana masa yang lepas takkan boleh diundur, tetapi masa yang akan datang, adalah penentu nasib kita seterusnya. InsyaAllah!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™