Tuesday, November 30, 2010

Home » , , , , » Tips Mengelakkan Diri dari Dirogol! -HOT!

Tips Mengelakkan Diri dari Dirogol! -HOT!

Salam Reader's!!~


hey alls. oke. entri ini khas untuk kaum HAWA oke. sebab nya, mana pulak lah kita nak dengar kaum ADAM kena rogol. Tapi, rujukan ini adalah untuk semua readers. U alls boleh amalkan dan jugak boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian. Info berguna tau nih! Jom!



Sekiranya kamu ingin menuju ke mana-mana destinasi pastikan kamu pergi bersama teman. Elakkan dari jalan berseorangan. 
Awasi ahli keluarga yang kurang siuman agar individu tersebut tidak terbiar dan terdedah kepada bahaya rogol.Ini bagi mengelakkan individu yang kurang bernasib begini dari menjadi mangsa rogol. 
Memberi pendidikan agama dan moral mengenai kekejian perbuatan persetubuhan haram ini. 
Jangan mudah terpengaruh dengan janji yang dibuat oleh individu lain, khususnya janji seorang teman lelaki yang baru di kenali. Pengaruh sebegini ada kalanya mampu membawa kamu di dalam perangkap bahaya. Justeru jangan mudah mempercayai janji untuk berkahwin dengan menyerahkan kehormatan diri kamu. 
Jangan terlalu mudah menurut pelawaan individu yang baru kenali umtuk makan, minum, bersiar-siar atau berkunjung ke rumah mereka. 
Terlebih dahulu minta dan semak kad kuasa orang yang mengaku sebagai penjawat awam seperti polis atau pegawai pencegah maksiat sebelum mengikut arahan meraka.


wallahua'alam.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

28 Chumel(s) comment ヅ:

hani apandi said... [Reply Here Bebeh!]

tips yang baik!

tQ sharing nurul :D

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@hani apandi

ur welcome hani!
jom terjah semua tutorial I oke!!~ :)

kobEj0rdan~ said... [Reply Here Bebeh!]

i pon takut dirogol, i kene hati2 ni:P

Heidi Shafiq said... [Reply Here Bebeh!]

senang je nak elak kene rogol.. xyah jage mkn.. biar jd gemok.. hilang terus nafsu perogol tu.. hahaha.. :D

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@kobEj0rdan~

wow!
u pun takot jugak?
haha..
kena take care banyak2 tuh!
haha.. :')

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Heidi Shafiq

uit!
ade je perogol yg bernafsu dengan org gemuk! sedangkan nenek umo 100 thun pun ley kena rogol, apetah lagi org gemuk! hahahah!!!

Fakhrur Razi berkata said... [Reply Here Bebeh!]

sama2 kita beringt ;D
dont let ur guard down
hohoho

org ckp kalau kita perempuan bwk kereta malam2
sorg2
pakailah purdah
nnti org akan takut =.="

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Fakhrur Razi berkata

heh?
yeke?
nak try jugak lah!
I dah la selalu balik malam2 buta.
syok gak nak try pakai purdah lah! :)

ciEk NiENa said... [Reply Here Bebeh!]

wah, info yang penting untuk kaum hawa.. huhu

hamzah ian said... [Reply Here Bebeh!]

fuhyoo.. aku kena rogol jgk nnt ..grrr

Pinky Pixie said... [Reply Here Bebeh!]

org kate pmpan yg bwak kete mlm2 pakai la mcm laki. kire pakai cap la. spya dyorg x ikot. huhu.

then, jgn tuang mnyk mlm2. standby dr siang ok.

✿ CikCimi said... [Reply Here Bebeh!]

lepas nih nk kua kene bawak bodyguard la.
:P

Yann Mazian said... [Reply Here Bebeh!]

thanks 4 the sahring dear! :)
sangat berguna nih. :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@ciEk NiENa

haa..betul tuh!
amik perhatian ye kaum hawa!! :')

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@hamzah ian

siapa nak rogol lu hamzah!
tak selera ai! :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@✿ CikCimi

yes!
bawak ohh!
make sure bodyguard tu yang leh caya!

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™