✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!

Wednesday, January 12, 2011

Home » , , » Tips | Cara-cara nak cover malu

Tips | Cara-cara nak cover malu

Salam Korang.

Hey korang. actuallt tips ni I share dari seorang rakan di Facebook. Saja I share untuk menghilangkan rasa boring petang-petang buta ni. Hope dapat buat korang senyum jugak kalau korang dalam keadaan stress sekarang ni. oke. jom tengok apa tips yang korang boleh try bila korang nak cover malu. jom! check it out! =.=

Tips Nak Cover Malu
1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak.

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuh la lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

10 Chumel(s) comment ヅ:

naz xyzrine said... [Reply Here Bebeh!]

hehe . lawak2 tang no 6 tu . hahaha!

superLINA said... [Reply Here Bebeh!]

hahaha..
tapikan.. cam pernah jumpe je, kat majalah, huhu~

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@superLINA

ohh yeke?
not sure. mcm yg I dah cakap, I jumpa artikel ni dari fb kawan I.

Shag said... [Reply Here Bebeh!]

Pernah cuba tips last tu, tak menjadi bila kaki kawan kuat mencengkam lantai. Shag sorang je jatuh =.= Luckily tak ada orang. Hahaha :P

Betul apa kata Sheila Rusly. Tapi, kata apa?

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Shag

ohh yeke?
haha..nasib baik takde org shag. :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Jeely jelly

haha..try la.
mana tau menjadi ke? haha.. :p

nerves said... [Reply Here Bebeh!]

haha..
yang penting..
muka kene kompiden..
dan penuh keyakinan..
huhu

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2013 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™