Tuesday, September 6, 2011

Home » » Tutorial Center-kan Header

Tutorial Center-kan Header

Salam.

Tutorial neh takde sesiapa yang request.
I share dekat sini sebab I care about u alls.
HEHE. Boleh ke alasan tuh?

Takde lah. 
I selalu dapat soalan-soalan dari newbie pasal header.
"Kenapa header saya senget?"
"Kenapa susah sangat nak buat adjust header sampai kena buat berulang kali?"


(: Center kan header saya!

So, I nak bagi tutorial neh supaya senang untuk korang meng-edit.
So, tak payah lah susah-susah nak adjust lagi kan.

First

Dashboard -> Design -> Edit HTML

Second
Tekan ctrl+F. Find this code.

/* Content

Third
Then bila dah jumpa code tuh, 
korang copy and paste kan code di bawah neh betul-betul di-atas /* Content tadi.

.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

oke. Preview dulu. Kalau jadi, terus SAVE!
Done! Senang kan? Selamat mencuba!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

14 Chumel(s) comment ヅ:

Lydia Shaizrina Shukri said... [Reply Here Bebeh!]

obey, aku trase cm diperli.. hahahah..
ri tu da center tbe2 da ketepi.. aku bia je la...;p
thanx 4 that tutorial... ehhehe

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Lydia Shaizrina Shukri

weh, mana ada aku perli kau dok?
aku share jek.
hehe..tp berguna kan tutorial aku?
wakaka..selamat mencuba beb!

kim kandz said... [Reply Here Bebeh!]

sy x fhm yg */ content tu...mana nak dpt code tu?

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@kim kandz

kena ikut step2 atasnya dulu, baru jumpa code tuh.

kim kandz said... [Reply Here Bebeh!]

1st. Dashboard 2nd. Edit Html 3rd. tekan ctrl+F....then kluar 1 kotak 0 kat atas sblh kanan....sy stuck kat cni...huhu...

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@kim kandz

kena taip */ content tu dekat kotak kosong tuh yang. baru la jumpa code nya.

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@FaRaH_fUnKa_WeIrD !!

ehh?? pelik?
orang lain boleh. guna templates lain kot. try lgi.. :P

aryanee said... [Reply Here Bebeh!]

kak nurul , ni template ap eh ?

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@aryanee

apa2 templates pun boleh guna.
Templates akak neh tempates pic windows. :)))

hadina said... [Reply Here Bebeh!]

hi..akhirnye ketemu jua cara nak center kan header ni..terima kasih byk2 yer.. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™