Wednesday, November 3, 2010

Home » , , , , » Design Terhebat Nurul! Adobe Photoshop memang terbaik!

Design Terhebat Nurul! Adobe Photoshop memang terbaik!

Salam Reader's!!~

hye u alls!
oke. yesterday night, i working at night shift.
memang sangat membosankan bila dah habis kerja.
Dah tak tahu nak buat apa.

So, dengan tanpa membuang masa, i pun geledah adobe photoshop.
i ni bukan lah seorang yang kreatif ye kawan-kawan.
tapi i suka benda yang cantik.

oke. 
jom tengok, apa yang i create bila i dah kekurangan kerja.
tengok collections i. :)

oke. gambar di atas pernah i jadikan watermark untuk gambar-gambar yang i nak upload suatu ketika dulu. tapi memandangkan dah boring dengan design ni, i pun dah malas nak buat watermark ni lagi dah.

gambar ni i design masa bulan ramadhan yang lepas. boring punya pasal, i pun design benda ni even tak la cantik mana pun. :)


oke. muffin shoutbox picture! ramai yang geram dengan pic di atas kan? ada juga bloggers yang tanya i, macam mana nak buat shoutbox ada gambar muffin tu? haha. dengan ada nya Adobe Photoshop, semua dah tak jadi masalah. edit je semampu yang u alls boleh. lepas tu aplikasi kan saja dalam blog. belajar lah sikit-sikit, lama-lama oke lah kan?
oke. ini gambar latest shoutbox i. nampak simple tetapi sangat cute. i tak guna banyak warna. just pink dan maroon. dah nampak sangat menarik kan? remember u alls. kalau nak design sesuatu, jangan gunakan combinations color yang terlampau banyak. nanti semuanya akan jadi messy dan tak sedap mata memandang.

ini i punya angan-angan. nak ada domain sendiri untuk tingkatkan keyakinan i terhadap dunia blogging. hiks! amacam? i ni kuat berangan kan?

satu lagi watermark yang pernah i guna. simple tapi nampak comel. menggunakan satu tone color sahaja. 
oke. ini signature yang i guna. simple tapi nampak smart sebab menggunakan warna hitam. sesuai dikenakan dengan apa jua jenis warna. kan hitam itu menawan??
ini watermark yang dihasilkan oleh Wan Hazel. beliau adalah sifu Adobe Photoshop. Kalau nak belajar, dia lah cikgu yang terbaik. u alls boleh refer tutorial beliau. bab edit gambar, beliau memang terbaik.


oke. yang ini i pernah gunakan sebagai signature dan juga watermark. sangat simple. tapi cun kan? perasan!


ini pula design yang baru i hasilkan malam tadi. senang je. :)



yang ini adalah salah satu header yang pernah i guna untuk blog ini.



yang ni header first yang i hasilkan dengan bantuan Adobe Photoshop.


header paling lama i gunakan suatu ketika dahulu. :)


header ni simple tapi sangat cute. ini header yang i gunakan sekarang untuk blog 


dalam banyak-banyak header, i rasa ini header yang paling cute i pernah hasilkan. tapi tak tahu lah dari pandangan mata u alls pulak kan? :)

oke. banyak lagi design yang i dah buat. tapi tak larat ohh nak upload semuanya kat sini. 
i memang minat benda-benda comel ni.
hiks!
oke lah u alls!
tata!!~ 
:)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

15 Chumel(s) comment ヅ:

Bit Zamri said... [Reply Here Bebeh!]

ok..sangat cumel semuanya..
buatkan utk bit satuuuuuuuu katak punya...! heheheh

:) plsss.... sambil wt muke seposen...

♥♥LiSsA♥♥! said... [Reply Here Bebeh!]

wah.
ape kate cik nurul wat tutor sal photoshop lak? hehehe

btw.. cik nurul ade installer adobe photoshop ta?lisa cari dari dlu ta dapat2. cdih nyer. huhuhu

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@intanurulfateha

tapi design i tak secantik design u syg.. :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Bit Zamri

hehe..nnt i buat design katak..bagi kat u ye! hiks!~
tapi kena ingatkan i selalu lah.. :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@♥♥LiSsA♥♥!

ohh. nak installer adobe photoshop, pegi download kat blog Wan Hazel. di cikgu adobe photoshop i. i tak pro lagi la syg, nak wat tutorial adobe photoshop ni. hiks!

♥♥LiSsA♥♥! said... [Reply Here Bebeh!]

oh dia ade ek? okei2. akan sgera di download. hehe.

♥ Roshazzy Shag ♥ said... [Reply Here Bebeh!]

Wahh. Tomey tomey suma nye. Uff, sangat jealous sebab Shag tak sekretip Nurul. Hik. Shag suka header yang paling lama Nurul pakai tu. Comel je monkey juget tu ;D

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@♥ Roshazzy Shag ♥

hehe..
nurul tak kreatif mana pun shag..yg penting minat..tu je.. :)

khuza hasan said... [Reply Here Bebeh!]

adik..
mau belajr edit gune ad0be..
s0bs..
:(
tp akk xreti..
T_T

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@khuza hasan

kena banyak belajar kak.
akak ada adobe photoshop?
kita ni pun takde sape ajar.
tgk tutorial kat blog ngan youtube jek. :)

khuza hasan said... [Reply Here Bebeh!]

yeke..
okei2..
nanti akk nk cube la eh..
:)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™