Monday, May 23, 2011

Home » , , , , » Aksi tengah malam

Aksi tengah malam

Salam.

Tak semua orang dapat anugerah untuk ber'aksi' di tengah malam. Macam I. Dulu, I tak terfikir langsung untuk ber'aksi' di tengah malam. Siap disaksi kan lampu malap warna kuning keemasan. Wah. Ayat macam ye ye jek. Oke. Story about work. Jangan fikir lain pulak tau. I tak terfikir sebenarnya, yang I akan bekerja di waktu malam. Sedangkan semua manusia lain sedang hanyut dibuai mimpi. Aghh! Tension nya bila fikir kan kerjaya I sekarang nih. Macam nak quit, tapi tak sampai hati. =.='



Ini lah kerja yang I hadap bila I kerja malam. Aksi yang sangat mencabar bukan? Kalau time busy period, lagi banyak files and key card holder yang berlambak. Yang tuh kalau government group masuk. Lists jangan cerita lah kan. Report pulak panjang berjela-jela. Kadang-kadang sampai 150 pages. Penat tunggu print. Kalau salah print, kena hentam ngan boss. Finance site tau nak blame we all jek kalau we all silap sikit. Padahal, they all boleh betul kan sendiri. Menyampah!


Beraksi di waktu tengah malam memang memenatkan. Bila balik rumah, letih bukan main. Kadang-kadang sampai tersengguk-sengguk depan komputer. Tapi nak buat macam mana, dah tugas. Lagipun kerja malam adalah dapat sikit night shift allowance. So, dapatlah kasik backup gaji I. Up lah sikit dari staff lain. Tapi penat sikit lah. 

Now, dah nak dekat 2 tahun I kerja follow the shift. So far, kerja dekat sini semua oke. Pressure pun less than expected. Kalau ada pun pasal fussy guest jek la. Yang lain oke dah kot. Korang doakan lah I akan lebih success dan cepat sikit company ni naikkan gaji I. Takkan kerja teruk-teruk, tapi gaji naik ciput jek. Tak aci lah macam nih boss!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

1 Chumel(s) comment ヅ:

Wanie said... [Reply Here Bebeh!]

bertahan ye..keje shift mmg penat..jap pagi jap mlm..tdo pn x menentu kan..tp seronok tgk org dah keje..

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™