Tuesday, May 17, 2011

Home » , , » Review - Kongsi (Lu Langsi, Lu Mati!)

Review - Kongsi (Lu Langsi, Lu Mati!)

Salam.

Semalam I pergi tengok movie dengan Encik Bobo.
Kali ni, kitorang tengok filem Kongsi.
Trademark filem ni..
"Lu Langsi, Lu Mati!"

Maksudnya lebih kurang macam..
"Kau berlagak, kau mati!"
Sebab I tanya dengan manager I, apa tu maksud LANGSI?


Shaheizy Sam berlakon sebagai Tumulak.
Seorang warga Thailand yang datang KL untuk memporak peranda kan geng-geng berpengaruh di Kuala Lumpur. Best lah beliau cakap bahasa Thailand. Pastu kecek Kelate pulak tuh. Bagus lah beliau!


Untuk filem nih, I bagi 4 bintang tau.
Overall filem nih menggabungkan elemen aksi dan lawak.
Korang dah tengok belum, jangan lupa terjah pawagam berhampiran korang sekarang!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

4 Chumel(s) comment ヅ:

Cik Ezy said... [Reply Here Bebeh!]

tgok kat youtube jela kot..
kat ganu ni xde wayang..
haha

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Cik Ezy

a'ah ekk.
betul jugak.
turun la kuantan.
hehe.

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply Here Bebeh!]

Cerita tak berapa best tapi sebabkan ada Sam, Shag pergi jugak redah beratur panjang 1st day tayangan aritu nak tgk :P

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Puan Besar Shag Yahaya

betul3!
Cite dia tak berapa nak best sgt.
I suka yg jadik Mikail tuh. Hensem.

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™