Tuesday, May 29, 2012

Home » » Business!

Business!


Salam.

Dalam dunia yang serba maju sekarang ni kan, pendapatan basic memang takkan cukup untuk menyara kehidupan seharian. Apatah lagi kalau baru baru nak start kerja. Confirm sengkek gila tengah tengah bulan. I penat berfikir, macam mana la cara nya nak mendapatkan pendapatan lumayan setiap bulan. 

Bukan la I ni tamak haloba, tapi dengan pendapatan sekarang ni memang sangat ciput. Nak bayar sewa rumah, nak bayar bil utility (api, air, intenet), nak bayar duit pinjaman kereta. Tu belum masuk kalau nak menyimpan untuk masa akan datang. Yolah, semua orang ada target dan impian sendiri kan?

Kalau nak diikutkan dengan keadaan sekarang, memang I takde masa yang cukup untuk buat segala bagai bisnes. Kalau setakat edit blog ni berapa sangat la yang I boleh earn. Kalau ada, ada la. Kalau takde, memang habuk pun tarak. Oke, nuffnang? Ermm. memang sangat mengambil masa yang sangat lambat sebab gua bukan blogger otai, gua bukan blogger femes amos!

So, I ingat I nak buat bisnes yang menguntungkan untuk diri sendiri sekarang dan masa akan datang. Tapi korang boleh tolong suggest kan bisnes apa yang bersesuaian yekk??

Don't forget to VOTE ME!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

3 Chumel(s) comment ヅ:

johari said... [Reply Here Bebeh!]

mesti best kan cita kartun ni.sy suka sngat ..oklah sy singgah dan follow..

johari said... [Reply Here Bebeh!]

sy suka cita kartun ni..oklah sy singgah dan follow..nt follow sy erk..

Syaida said... [Reply Here Bebeh!]

Hi there!
Love ur blog. Nice.

Berapa ye u charge utk blog design? do email me k..
syaida85@gmail.com.

Thanks!

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™