Business!

by - Tuesday, May 29, 2012


Salam.

Dalam dunia yang serba maju sekarang ni kan, pendapatan basic memang takkan cukup untuk menyara kehidupan seharian. Apatah lagi kalau baru baru nak start kerja. Confirm sengkek gila tengah tengah bulan. I penat berfikir, macam mana la cara nya nak mendapatkan pendapatan lumayan setiap bulan. 

Bukan la I ni tamak haloba, tapi dengan pendapatan sekarang ni memang sangat ciput. Nak bayar sewa rumah, nak bayar bil utility (api, air, intenet), nak bayar duit pinjaman kereta. Tu belum masuk kalau nak menyimpan untuk masa akan datang. Yolah, semua orang ada target dan impian sendiri kan?

Kalau nak diikutkan dengan keadaan sekarang, memang I takde masa yang cukup untuk buat segala bagai bisnes. Kalau setakat edit blog ni berapa sangat la yang I boleh earn. Kalau ada, ada la. Kalau takde, memang habuk pun tarak. Oke, nuffnang? Ermm. memang sangat mengambil masa yang sangat lambat sebab gua bukan blogger otai, gua bukan blogger femes amos!

So, I ingat I nak buat bisnes yang menguntungkan untuk diri sendiri sekarang dan masa akan datang. Tapi korang boleh tolong suggest kan bisnes apa yang bersesuaian yekk??

Don't forget to VOTE ME!
Photobucket

You May Also Like

3 Comments